detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
11.02.2023 10:35
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 лютого 2023 року
Прояви політичного піару, соціологічні дослідження в Росії та нічні повтори.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок, який випав Суспільному, складався з повторів. Протягом перших трьох годин повторили частину етеру попередньої доби. Після цього повторили інтерв’ю Олени Ремовської зі стендап-комікесою Настею Зухвалою. Це був четвертий показ цього інтерв’ю в етері національного марафону. Вперше його транслювали 30 січня 2023 року, а потім повторили 4, 5 та 10 лютого. В кінці блоку повторили інтерв’ю з представником новоствореної «Гвардії наступу». Цього разу говорили з майором зі штурмової бригади  «Карадаг» Владиславом Козирєвим.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» показали розмову з головою Закарпатської обласної військової адміністрації Віктором Микитою: він розповів, як відвідав закарпатських військових у Бахмуті. Під час включення на екрані була плашка «Віктор Микита відвідав закарпатських поліцейських у Бахмуті». Він розповів про важливість таких поїздок та волонтерську допомогу, яку привозять військовим.

Про масштабну ракетну атаку, зброю, яку використовують росіяни та відповідь ворогам говорили з речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом. Він розповів про зброю, яка необхідна українським військовим, аби вразити установки, які використовують для ракетних ударів по Україні.

Візит Зеленського до Європи обговорювали з політкоментатором Георгієм Біркадзе. Він розповів про військову допомогу від західних партнерів та надання Україні грошей. Зокрема Біркадзе оцінює потреби в грошах у 4—5 мільярдів доларів на місяць. Також він сказав, що Візит Зеленського до Європи під час війни свідчить, що в України найкращий президент, а сама Україна найсильніша держава.

З керівником центру «Ікар» Олександром Шульгою у блоці «Інтера» говорили про соціологічні дослідження в Росії та ставлення росіян до війни в Україні. Він розповів, що у 69% росіян є хтось зі знайомих та близьких, залучений у війну проти України. Нагадаємо, що Олександр Шульга веде авторський проєкт «Без вас» у блоках «Ради».

О 19:30 в етері марафону показали розмову з військовослужбовцем бригади «Рубіж» Станіславом Петряковим. Це розмова з циклу телеканалу «Ми — Україна», спрямованого популяризувати формування штурмових бригад «Гвардія наступу».

Далі у блоку ICTV/СТБ показали інтерв’ю Олени Фроляк із французьким режисером Мішелем Хазанавічусом. Говорили про допомогу Україні, благодійні аукціони та співпрацю з платформою United 24.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY