detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.02.2023 15:17
Колаборантку з Балаклії засудили до шести років ув'язнення з конфіскацією майна
Колаборантку з Балаклії засудили до шести років ув'язнення з конфіскацією майна
У червні минулого року вона погодилася керувати так званим відділом кадрового забезпечення тимчасової цивільної адміністрації окупаційної влади на Харківщині.

Колаборантка з Балаклії на Харківщині отримала вирок у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури в телеграмі.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 55-річну жінку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їй  призначили покарання у вигляді шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на десять років з конфіскацією всього належного їй майна», — йдеться в повідомленні.

За даними прокурорів, мешканка Балаклії під час окупації міста погодилась працювати на «нову владу». У червні 2022 року вона добровільно погодилася обійняти керівну посаду «начальниці відділу кадрового забезпечення тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області». Як стало відомо, колаборантка керувала діяльністю відділу та брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади. Окрім цього, жінка забезпечувала оформлення документації стосовно прийому працівників до тимчасової цивільної адміністрації.

Як зазначили в прокуратурі, жінка розкаялася в суді. Наразі вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Нагадаємо, у січні за матеріалами СБУ суд вперше виніс вирок за організацію псевдореферендумів на півдні України. Колаборантка з Херсонщини отримала покарання у вигляді п'яти років ув'язнення. Жінка формувала «реєстри виборців» на території району та вимагала від людей «проголосувати» на користь країни-агресора. 

Фото: Харківська обласна прокуратура/телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY