detector.media
10.02.2023 12:59
СБУ повідомила про підозру у держзраді нардепу Волошину
СБУ повідомила про підозру у держзраді нардепу Волошину
СБУ: «Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора».

Народному депутату від забороненої «ОПЗЖ» Олегу Волошину повідомлено про підозру у державній зраді.  Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними СБУ, протягом 2020-2021 років Волошин «сприяв військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України».

«Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю. Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», — повідомляє СБУ.

Співробітники СБУ спільно з ДБР проводять слідчі дії за адресами реєстрації фігуранта та його родичів.

«Проводиться комплекс заходів щодо притягнення Волошина, який наразі переховується від правосуддя за кордоном, до справедливої відповідальності», — додади у Службі безпеці.

Фото: СБУ

Волошин був обраний до Верховної Ради  від партії «ОПЗЖ» у 2019 році. У парламенті був замголови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

За даними руху «Чесно», з 24 лютого 2022 року Волошин пропустив усі засідання парламенту, щодо яких є дані. Після розпуску «ОПЗЖ» Волошин вступив у парламентську групу «Платформа за життя та мир», яку очолив Юрій Бойко. 30 січня 2023 року Олег Волошин написав заяву на складання мандата. 

З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів. 

14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні.

«ОПЗЖ» в Україні заборонили 20 червня. Окрім цієї політсили, в Україні вже заборонена діяльність «Опоблоку», партії «Наші» Євгена Мураєва, партії «Соціалісти», партії «Справедливість та розвиток», партії «Держава», партії «Блок Володимира Сальдо», «Партії Шарія», а також «Соціалістичної партії України» і «Прогресивної соцпартії України» Наталії Вітренко.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Рух Чесно» працюють над створенням Реєстру ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Архівне фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY