detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.02.2023 17:40
Inker випустив перший друкований спецвипуск коміксу до річниці російського вторгнення в Україну
Inker випустив перший друкований спецвипуск коміксу до річниці російського вторгнення в Україну
Номер з назвою «24/02» вийшов у лімітованій кількості 1000 примірників.

Пресслужба проєкту Inker оголосила про вихід першого друкованого спецвипуску журналу-коміксу «24/02». Він приурочений до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.  

Номер вийшов у лімітованій кількості 1000 примірників та складається з чотирьох історій.

Перший мальопис «Я боротимусь за тебе» розповідає історію кохання дружини командира полку «Азов» Катерини Прокопенко. Особливу увагу в коміксі приділяють боротьбі жінки за визволення коханого з полону.

Також у випуску можна знайти репортаж «Чорнобиль. Окупація» про  героїв, які змусили російських спецпризначенців слухати український гімн і підкорятися українським законам на території станції.

«Російські загарбники захопили Чорнобильську АЕС у перший день повномасштабної війни РФ проти України. Понад три тижні ЧАЕС перебувала під російською окупацією. У заручниках було майже 300 осіб, серед них: працівники електростанції та нацгвардійці, які охороняли об’єкти. Розповісти цю історію погодився провідний інженер служби безпеки на станції, Валерій Семенов. Він — один із працівників, які 35 днів були у заручниках. Саме Валерій Семенов, разом із начальником станції Валентином Гейком, проводив переговори з окупантами та унеможливлював небезпечні, неконтрольовані пересування їх військ на території ЧАЕС»— зазначили творці журналу.

Окрім цього, номер містить історію з назвою «Тітка Суп», яка базується на спогадах працівниці меткомбінату Наталії Бабеуш. Вона годувала дітей, що переховувались від російських бомб у підземеллях під час окупації Маріуполя.

Читачі також можуть переглянути історію «Біжи» про спортсмена-марафонця, який після окупації рідного селища доповідав ЗСУ про пересування техніки й живої сили ворога у своєму районі та влаштовував диверсії.

Передзамовити друкований спецвипуск «24/02» можна за посиланням.

Нагадаємо, у серпні до Дня Незалежності комікс Inker присвятив номер військовим та цивільним з «Азовсталі». Номер складається з чотирьох репортажів.

Раніше Inker також випустив комікс про Маріуполь, який можна подивитись онлайн безкоштовно.

Ілюстрації: Inker

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY