detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.02.2023 16:49
Литовський журнал визнав захисників Маріуполя та України «Людьми року у світі»
Литовський журнал визнав захисників Маріуполя та України «Людьми року у світі»
Valstybė: Кожен день, коли герої України продовжували боротися, доводив: чекати нема чого — Україна не здасться.

Литовський журнал Valstybė назвав захисників Маріуполя та всієї України «Людьми року у світі».

Свій вибір журнал проілюстрував відомою фотографією захисника Маріуполя Михайла Діанова.

За словами редакції, це фото «облетіло світ і ще раз нагадало про героїчну боротьбу українських захисників у Маріуполі, коли український батальйон «Азов» на чолі з Денисом Прокопенком в оточенні значно більших сил Росії захищав позиції на металокомбінаті «Азовсталь» протягом трьох місяців».

«Тому ми обрали захисників Маріуполя Людьми року у світі: їхня жертва докорінно змінила хід війни, а також сприйняття самої війни», — заявили у Valstybė.

«Коли почалася війна Росії в Україні, багато західних демократій надзвичайно повільно реагували на прохання України про допомогу, багато країн чекали — можливо, через пару тижнів чи місяць Росія окупує ту частину України, яку хотів Володимир Путін, а потім можна буде зробити вигляд, ніби нічого не сталося. Однак кожен день, коли герої України не здавалися і боролися, ставав доказом того, що успішного російського бліцкригу в Україні не буде, тому демократіям нічого не залишається, як чекати. Але чекати нема чого — Україна просто не здасться», — пише литовське видання.

Valstybė — литовський щомісячний діловий і політичний журнал, який виходить у Вільнюсі. Він був заснований у 2007 році. Журнал містить огляди, економічні прогнози, інвестиційні пропозиції та інтерв'ю. Журнал займає ліберальну позицію. З 2010 року журнал щорічно називає Людину року у світі.

Нагадаємо, нещодавно у Литві визнали фразою минулого року слова українського захисника острова Зміїний про напрямок російського корабля. 

Ілюстративне фото: Дмитро Козацький

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY