detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
07.02.2023 20:00
Кабмін доручив повторно розглянути позбавлення нардепа від «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання Героя
Кабмін доручив повторно розглянути позбавлення нардепа від «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання Героя
Наразі Уряд схвалив законопроєкт, який дозволить позбавити цього звання людей під санкціями.

Уряд схвалив проєкт закону, який дозволить позбавити звання Героя України людей, щодо яких вжито санкції. Це, зокрема, стосується нардепа Юрія Бойка. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у телеграмі.

«Ще в грудні я доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано, і сьогодні Уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород», — зазначив прем'єр-міністр. 

Шмигаль додав, що Уряд вже доручив робочій групі повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності згаданого законопроєкту.

Нагадаємо, нещодавно рух «Чесно» опублікував відповідь Офісу президента, в якій йдеться про те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль не знайшов підстав для введення персональних санкцій, щоб позбавити нардепа забороненої партії «ОПЗЖ» Юрія Бойка звання «Герой України». Бойко отримав його ще в 2004 році від колишнього президента Леоніда Кучми. 

19 листопада минулого року петиція про позбавлення Юрія Бойка звання Героя зібрала 25 тисяч голосів. У відповіді на петицію президент Володимир Зеленський заявив, що наразі немає законних підстав для позбавлення . Однак глава держави все ж звернувся до прем'єр-міністра з проханням проаналізувати наявність підстав для введення санкцій проти Бойка.

Фото: Юрій Бойко/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY