detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
07.02.2023 10:36
Хакери запустили фейкове звернення Зеленського в телеефірі 24 каналу
Хакери запустили фейкове звернення Зеленського в телеефірі 24 каналу
За наявною у каналу інформацією, нападу зазнала супутникова станція, яка передає сигнал 24 каналу на борт супутника AMOS.

Вчора російські хакери вчергове намагались зламати телевізійний сигнал 24 каналу і підключити трансляцію ворожої пропаганди. Зокрема їм вдалося запустити фейкове звернення Володимира Зеленського. Про це канал повідомив на своєму сайті та під час трансляції свого ефіру на Youtube.

Скріншот телеефіру 24 каналу після того, як сигнал зламали російські хакери

За даними каналу, нападу зазнала супутникова станція, яка передає сигнал 24 каналу на борт супутника AMOS. «На жаль, цей сигнал досі отримують для подальшого розповсюдження деякі оператори кабельного телебачення, тому і в їхніх пакетах було видно наслідки цієї атаки», — зазначається у повідомленні.

Втім, 24 канал нагадує, що паралельно із супутником AMOS, працюють інші канали доставки сигналу — MEGOGO, Київстар ТБ та інші ОТТ-провайдери, більшість операторів кабельного телебачення та сигнал на супутнику ASTRA, а також інтернет-канали передачі. Усі вони, як стверджує 24 канал, стабільно працюють.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в онлайн-трансляції херсонського каналу-колаборанта «ВТВ Плюс» увімкнули марафон «Єдині новини». Також ми писали про те, що російським хакерам вдалось зламати сайт каналу «Дом» і атакувати сайт «Дзеркала тижня». А у березні 2022 року під загрозою перебував супутниковий сигнал «UA:Першого».

Фото: 24 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY