detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
05.02.2023 00:21
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» третього лютого 2023 року
Саміт Україна-ЄС, грузинські тортури Саакашвілі, свіжі фейки російської пропаганди, переляк Путіна.

У ранковому блоці каналу іномовлення воєнний експерт Сергій Грабський висловив переконання, що російська армія спробує наступати на Донбасі; на інших напрямах військ для цього у росіян недостатньо.

Координаторка проєктів Центру економічного відновлення Юлія Шаіпова виокремила три основні теми саміту Україна-ЄС у Києві: відбудова нашої країни, шлях України до повноцінного членства та мирний план Президента Зеленського.

Максим Федосеєнко з Київської школи економіки попередив, що без підтримки міжнародних партнерів український бюджет «не здатен втриматися».

У блоці каналу «Інтер» член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін озвучив наслідки санкцій для Росії: з профіцитної економіки країна отримала дефіцитну, реальні доходи вперше за довгі роки скоротилися.

Засновниця платформи Gamziri Нона Мамулашвілі підкреслила, що переважна більшість грузин вважають наплив росіян до їхньої країни загрозою національній безпеці, а влада Грузії, яка нині катує екс-президента Міхеїла Саакашвілі, чинить перепону європейським перспективам держави.

Представник Республіканської партії США Борис Пінкус покладає великі сподівання на виступ президента Байдена у вівторок, 7 лютого, перед Конгресом, а також каже, що республіканці намагаються змусити президента активізувати допомогу Україні «на критичній стадії війни».

Заступниця керівника проекту StopFake Вікторія Романюк озвучила два найпоширеніші фейки російської пропаганди цього тижня: про нібито масову мобілізацію українських угорців та перекидання електропостачання з дитячих садків на елітні відпочинкові комплекси.

Політкоментатор Андрій Піонтковський звернув увагу, що під час публічних заходів у Волгограді в почесного караулу, що оточував Путіна, відібрали зброю: диктатор боїться навіть власної охорони. За прогнозом Піонтковського, виступ президента Росії перед Федеральними зборами відбудеться 22 лютого, на цей день нібито вже планують провладний мітинг.

У вечірньому етері каналу іномовлення народний депутат Федір Веніславський заявив, що станом на кінець 2022 року Україна виконала 99% запланованих на цей період реформ на шляху до Європейського Союзу.

Професор Євген Цибуленко звернув увагу на грузинську суперечність: в цій державі дуже проросійська влада, але дуже проукраїнський народ. Міхеїла Саакашвілі експерт назвав «екзистенційною загрозою» для владного режиму.

Співробітник заснованого Олексієм Навальним «Фонду боротьби з корупцією» Руслан Шаведдінов назвав головною характеристикою путінського режиму «лицемірство» і заявив, що «Путін — не людина, це система, де можна красти і робити що завгодно, аби тільки підтримувати центральну владу».

Російський опозиційний політик Ілля Пономарьов сказав, що переважна більшість росіян займають позицію «від мене нічого не залежить».

Народна депутатка Євгенія Кравчук відзначила, що Україна стала першою державою в історії поза межами ЄС, якій блок дав гроші на військову допомогу. Таким чином, вважає народна обраниця, можна говорити про перетворення Союзу з економічного на цілком політичний.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY