detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
04.02.2023 12:56
У Німеччині припинив роботу виробник контенту для пропагандистського телеканалу RT
У Німеччині припинив роботу виробник контенту для пропагандистського телеканалу RT
У заяві телеканалу зазначили, що компанія зіткнулася «з величезним тиском з боку урядів, ЗМІ, корпорацій та інших осіб».

RT DE Productions 3 лютого оголосила про припинення роботи в Німеччині. Вона постачала контент пропагандистському телеканалу RT DE, що вів мовлення з Москви німецькою. Про це повідомило видання DW.

У заяві телеканалу написали, що компанія, яка базується в Німеччині, зіткнулася «з величезним тиском з боку урядів, ЗМІ, корпорацій та інших осіб».

Як відомо, німецькомовний телеканал RT DE запустили 16 грудня 2021 року з трансляцією через супутник та інтернет. На сайті мовника було вказано, що цілодобове мовлення в Німеччині розпочато за ліцензією на кабельне і супутникове мовлення, виданою в Сербії. За тиждень після запуску, 22 грудня, Європейський оператор супутникового зв'язку за запитом німецького медіарегулятора федеральних земель Берлін і Бранденбург (MABB) зняв канал із мовлення через європейські супутники.

DW також зазначило, що 2 лютого 2022 року Комісія з ліцензування та нагляду (ZAK) заборонила мовлення RT DE у Німеччині. Рішення пояснили тим, що телеканал не має ліцензії на трансляцію в країні, необхідної відповідно до чинного «Державного закону про модернізацію положення про ЗМІ в Німеччині». Зазначалося, що телеканал RT DE «не може посилатися ні на який інший легітимний європейський дозвіл».

Нагадаємо, нещодавно кремлівський телеканал RT France теж припинив своє існування через блокування його рахунків.

2 березня Євросоюз заборонив мовлення російських пропагандистських ресурсів Sputnik і Russia Today на території унії в рамках санкцій проти Росії через її військову агресію проти України.

1 березня відеосервіс YouTube заблокував російські пропагандистські канали RT та Sputnik по всій Європі.

Наразі телеканал заборонили в КанадіВеликій БританіїШвейцарії, Австрії та інших країнах.

Ілюстрація: politico.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY