detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
03.02.2023 18:44
Конкурсна комісія обиратиме гендиректора Довженко-Центру 6 лютого в онлайн-режимі
Конкурсна комісія обиратиме гендиректора Довженко-Центру 6 лютого в онлайн-режимі
Поліція не знайшла підтверджень «замінування» приміщення Держкіно, де сьогодні мало відбутися засідання комісії.

Ірина Подоляк, голова конкурсної комісії, члени якої сьогодні мали заслухати конкурсантів на посаду генерального директора державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка» та обрати нового очільника установи, повідомила, що засідання відбудеться 6 лютого з 10:00 в онлайн-режимі.

«У лобі Держкіно України провели стояче засідання комісії, кворум був, секретарка комісії від Держкіно була, відеофіксацію на телефон робила журналістка Лєна Чиченіна, яка його надішле представникам держкіно для розміщення на сайті», — написала Подоляк на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Подоляк, рішення проводити засідання онлайн було ухвалено «для убезпечення процесу від замінувань, бомбардувань, відключень і інших погодніх умов». Нагадаємо, перешкодою для проведення сьогодні засідання конкурсної комісії стало повідомлення про те, що приміщення, де мав відбуватися захід, нібито заміновано.  

Серед журналістів, що стали очевидцями сьогоднішніх подій під будівлею Держкіно, була зокрема редакторка відділу культури видання Lb.ua Ксенія Білаш. Як вона повідомила у коментарі «Детектору медіа», це рішення члени комісії не погоджували особисто із очільницею Держкіно Мариною Кудерчук, оскільки вона залишила будівлю, де поліція шукала вибухівку, ще вдень.

«Коли близько 17:00 ми запитали заступника Кудерчук, пана Олександрова, чи вийде до нас особисто Кудерчук, він відповів, що вона вже поїхала», — сказала у розмові із нашою редакцією Білаш.

Важливим моментом є забезпечення онлайн-трансляції засідання конкурсної комісії. Сьогодні Марина Кудерчук відхилила пропозицію голови комісії Ірини Подоляк перенести засідання у приміщення державного інформагентства «Укрінформ». Кудерчук мотивувала відмову тим, що Держкіно може забезпечити онлайн-трансляцію лише у власному приміщенні.

Тепер же, коли члени конкурсної комісії ухвалювали рішення провести засідання в онлайн-режимі, окремо вони погодили рішення про те, що трансляція заходу буде вестися у Facebook і паралельно буде запис для подальшого оприлюднення. За це, як розповіла Ксенія Білаш, проголосували всі члени конкурсної комісії, зокрема його взяла до уваги присутня представниця Держкіно і має внести це до протоколу.

Що ж до підтверджень замінування приміщення, де мало відбутися сьогоднішнє засідання конкурсної комісії, поліція нічого не виявила і не оголосила про результати своїх пошуків членам комісії та журналістам, які протягом годин чекали на цю інформацію.

«Ми просто спіймали за ґудзика одного з поліцейських і спитали, чи можна нам вже зайти всередину. Він відповів, що не можна, бо почалась повітряна тривога. Дійсно, перед тим, як поліція залишала будівлю, ми чули звуки повітряної тривоги. Тоді ми спитали його, чи можна нам пройти у бомбосховище. І він дозволив», — розповіло наше джерело, яке було свідком сьогоднішніх подій біля Держкіно.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Марини Кудерчук, але вона була поза зоною досяжності. На момент публікації новини Кудерчук відповіла у одному з месенджерів, що наразі перебуває у дорозі і протягом щонайменше двох годин буде недоступною для спілкування.

Нагадаємо, 21 грудня 2022 року Державне агентство України з питань кіно оголосило публічний конкурс на посаду керівника «Довженко-Центру».

«Детектор медіа» продовжить стежити за тим, як відбувається процес обрання нового керівника «Довженко-Центру».

Фото: Ксенія Білаш / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY