detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
03.02.2023 16:09
Міністерство культури: Через російську агресію в Україні постраждав 1271 об’єкт культурної інфраструктури
Міністерство культури: Через російську агресію в Україні постраждав 1271 об’єкт культурної інфраструктури
З них 473 об’єкти зруйновано.

Станом на 25 січня 2023 року внаслідок російської агресії в Україні завдано збитків 1271 об’єкту культурної інфраструктури, без урахування пам’яток культурної спадщини. Із них майже третина (473 об’єкти) — зруйновані. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України. 

За останній місяць до загальної кількості постраждалих об’єктів культурної інфраструктури, облік якої веде МКІП, додалось 82 об’єкти. Більшість із них — це об’єкти на деокупованих територіях Херсонщини, а ще третина — в зонах активних бойових дій на Донеччині.

За оцінкою МКІП, найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій та Сумській областях.

Нагадаємо, у березні 2022 року МКІП створило сайт для збору доказів руйнування культурної спадщини в результаті російської агресії. Також МКІП відкрило благодійний рахунок для підтримки культури та медіа в Україні.

У вересні 2022-го Міністерство культури та інформаційної політики звітувало про те, що задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

Наприкінці 2022 року МКІП інформувало, що внаслідок російської агресії в Україні постраждали 1132 об’єкти культурної інфраструктури, також без урахування пам’яток культурної спадщини. На той момент повідомлялось про те, що 403 об’єкти Росія повністю зруйнувала. 

Фото: телеграм-канал Олега Синєгубова, голови Харківської ОДА

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY