detector.media
03.02.2023 14:54
Російському пропагандисту Семену Пєгову повідомлено про підозру
Російському пропагандисту Семену Пєгову повідомлено про підозру
Офіс генпрокурора: Пропагандист виправдовує збройну агресію Росії проти України та окупацію територій нашої держави.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру російському пропагандисту, так званому військовому блогеру та керівнику проєкту «WarGonzo» Семену Пєгову.

Пресслужба Офісу генпрокурора не називає ім'я підозрюваного, проте обставини вказують саме на Пєгова, який систематично створює пропагандистські матеріали на військову тематику.

Пропагандисту заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

«У відеоматеріалах та інших зверненнях він виправдовує збройну агресію РФ проти України, окупацію територій нашої держави. Також здійснює глорифікацію військовослужбовців РФ та членів інших незаконних формувань, поширює фейки і дезінформацію», — говориться в повідомленні. 

Також підозрюваний є куратором декількох пропагандистських проєктів, робота яких спрямована на повалення конституційного ладу в Україні.

Пєгов неодноразово незаконно в'їжджав на тимчасово окуповані території України, проводив «робочі зустрічі» та брав інтерв’ю у бойовиків терористичних псевдоутворень.

«У мережі інтернет є матеріали про отримання підозрюваним державних нагород на найвищому політично-військовому рівні Росії, у тому числі особисто від президента держави-агресора», — додає Офіс генпрокурора.  

Читайте також:

З січня 2023 року Пєгов перебуває під санкціями РНБО України через антиукраїнську діяльність.

Разом з Пєговим у списку  є також низка громадян України, зокрема, прокремлівська пропагандистка та телеведуча Діана Панченко.

24 січня СБУ повідомила Панченко про підозру через виготовлення та поширення матеріалів, які виправдовують збройну агресію Росії проти України.  У грудні 2022 року Панченко повідомила, що поїхала до тимчасово окупованого Донецька.

Скриншот відео: ГРОШІ/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY