detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
03.02.2023 14:24
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 лютого 2023 року
Звільнення посадовців та оцінка Лещенка, боротьба з російською пропагандою та обмін ламп у відділеннях «Укрпошти».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Гостьову студію нічного слоту марафону, у якому працювала команда телеканалу «Рада», почали зі включення радника глави Офісу президента Сергія Лещенка. Він розповів про звільнення посадовців і сказав, що життя, до якого звикли корупціонери й олігархи в Україні, більше не буде. За його словами, в Україні сформувались нові відносини, і влада більше не закриватиме очей на корупцію. А також сказав, що суспільство має зрозуміти: в умовах війни у них є лише одна опора — влада. Крім того, Лещенко додав, що Ігор Коломойський, Арсен Аваков і Вадим Столар мають зрозуміти, що «священних корів» в Україні більше не буде.

З постійних гостей «Ради» цієї ночі до етеру долучились політкоментатори Георгій Біркадзе, Олексій Якубін і Олексій Буряченко.

До гостьової студії ICTV/СТБ запросили директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського. З ним говорили про обмін ламп розжарювання на LED-лампи у відділеннях поштового оператора. Він розповів, що Європейський Союз пообіцяв 35 мільйонів ламп, ще п’ять мільйонів додатково надала Франція. Тому коли всі люди отримають заплановані лампи, залишки можна буде спрямувати на об’єднання співвласників багатоквартирних будинків і школи. Він розповів, що коли обміняють 50 мільйонів ламп, можна буде заощадити стільки енергії, скільки генерує один ядерний реактор, і це забезпечить зниження споживання по країні на 7-10%.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про саміт «Україна — ЄС». Міністр розповідав про роботу європейських комісарів та розширення підтримки культури та закон «Про медіа». Він розповів, що ЄС позитивно оцінює прийняття нового медійного законодавства, проте поки що лишається трохи врегулювати законодавство про рекламу. Ткаченко сказав, що запланована додаткова співпраця з ЄС у напрямку боротьби з російською пропагандою. Зокрема йдеться про посилення санкцій та кримінальну відповідальність пропагандистів.

Наприкінці блоку «Інтера» показали інтерв’ю з музикантом Колею Сергою та військовим снайпером Сергієм Позняком. А також програму «Акцент», гостями якої цього дня стали воєнні експерти Олександр Мусієнко та Василь Павлов.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY