detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
02.02.2023 22:29
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» першого лютого 2023 року
Ситуація на південному фронті, стійкість захисників Бахмута, підтримка агресора з боку Ірану та КНДР, спорт не поза політикою, неймовірні пригоди Лукашенка в Зімбабве.

У ранковому слоті каналу іномовлення директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко визнав, що у січні Росія почала продавати більше нафти, проте робить це ледь не за собівартістю, тому її доходи практично не зросли.

Науковиця Ірина Коссе відзначила роль громадянського суспільства у прагненні до реформ, які наблизять вступ України до ЄС. Поштовхом для цього вона назвала надання нашій державі статусу офіційного кандидата.

Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський розповів, що в херсонців вже «не залишилося цензурних слів» на адресу росіян через постійні обстріли.

Правозахисниця Олена Сотник стверджує, що поки що реального механізму для притягнення до відповідальності Путіна та його режиму немає, тому міжнародній спільноті треба активніше працювати в цьому напрямі.

У слоті телеканалу «Інтер» представниця Держдепу США Андреа Калан запевнила, що Сполучені Штати зроблять усе необхідне, щоб завадити Ірану постачати Росії зброю.

Воєнний експерт Іван Ступак називає найближчі 30-60 днів «вікном можливостей» для ворога, під час якого той чинитиме тиск на оборону України — поки наші захисники не отримали обіцяні союзниками танки.

Представник Національної антикризової групи Тарас Загородній не вбачає нічого дивного в тому, що Північна Корея взялася військово допомагати Росії: одна країна-вигнанець з цивілізованого світу — іншій.

Олімпійський чемпіон Олег Верняєв не розуміє, як міжнародні спортивні органи можуть допускати російських спортсменів до змагань «хоч під білим, хоч під зеленим прапором, хоч під будь-яким».

Політик Леонід Гозман прокоментував ситуацію в Росії так: «Це жахлива маячня і ганьба, країна перекреслюється, країни немає, за словом "Росія" тепер лише кров і безглуздя».

Прийдешні вибори в Туреччині прокоментував головний редактор «України по-арабськи» Мохаммад Фараджаллах: Ердоган бачить себе новим османським султаном і дуже хоче, щоб підсумковий документ війни проти України був підписаний у Стамбулі, що надасть президентові Туреччини політичної ваги.

У вечірньому слоті каналів групи «1+1 медіа» радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вкрай емоційно відреагував на запитання щодо можливого повернення росіян до світового спортивного порядку денного: «Спортивні функціонери забувають про мораль через безвідповідальність та гроші, спорт не може бути поза політикою, бо спорт і є політика, це репрезентація цінностей держави».

Білоруська журналістка Тетяна Мартинова пояснила прихований зміст візиту самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка до Зімбабве: диктатор шукає собі друзів серед таких самих диктаторів, розпочавши «битву за Африку».

На завершення інформаційного дня військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов спростував, що Бахмут ґ в оперативному оточенні, і назвав кількість загиблих найманців приватної військової компанії «Вагнер» — близько 40 тисяч.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY