detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.02.2023 15:10
ЮНЕСКО і Міжнародна асоціація прокурорів запускають курс про розслідування злочинів проти журналістів
ЮНЕСКО і Міжнародна асоціація прокурорів запускають курс про розслідування злочинів проти журналістів
Викладачами курсу стануть зокрема колишні прокурори, міжнародні експерти зі свободи вираження поглядів, екссуддя Міжнародного кримінального суду та інші.

ЮНЕСКО та Міжнародна асоціація прокурорів запускають навчальний онлайн-курс для прокурорів і правників «Розслідування та судове переслідування злочинів проти журналістів, сприяння свободі вираження поглядів», який триватиме з 27 лютого до 9 березня. Про це повідомляють на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Курс пройде у традиційному форматі MOOC (Massive Open Online Course) і буде спрямований на стимулювання міжнародного діалогу між прокурорами.

Навчання базуватиметься, зокрема, на спільному документі ЮНЕСКО і Міжнародної асоціації прокурорів «Рекомендації для прокурорів у справах про злочини проти журналістів», який доступний 19 мовами. Документ визначає чинники, які слід аналізувати в процесі ухвалення рішень у справах проти журналістів. 

Крім того, на навчанні розглянуть заходи, здатні забезпечити захист суспільних інтересів і правопорядок та зміцнити довіру до органів правосуддя.

Структура курсу передбачає проходження п’яти модулів з такої тематики:

Викладачами курсу стануть колишні прокурори й міжнародні експерти з питань свободи вираження поглядів, а також запрошені спікери високого рівня, такі як колишній суддя Міжнародного кримінального суду, представник Управління Верховного комісара з прав людини та журналіст-розслідувач.

Курс безкоштовний і буде доступний англійською мовою.

Організатори не визначають обмежень щодо кількості учасників і передумов для участі.

Учасникам, які пройшли всі модулі й контрольні тести, видадуть сертифікат про завершення навчання

Заєструватись можна за посиланням.

Як писав «ДМ», за даними Офісу генерального прокурора, протягом 2022 року в Україні із 88 зареєстрованих кримінальних проваджень щодо порушень прав журналістів правоохоронці передали до суду чотири. Це на 85% менше, ніж торік. При цьому частка доведених до суду справ зменшилась вдвічі.

Фото: iap-global-training-academy.thinkific.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY