detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
02.02.2023 13:30
Нацрада не переоформила ліцензію одеських каналів «Здоров’я» та «Академія»
Нацрада не переоформила ліцензію одеських каналів «Здоров’я» та «Академія»
Канали не надали необхідні документи про нову власницю.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення залишила без розгляду заяви на переоформлення ліцензій одеських каналів ТРК «Академія» та «ТРК «Здоров’я». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 2 лютого.

Обидва канали хотіли переоформити ліцензії у зв’язку зі зміною власниці. Однак, за словами члена Нацради Олега Черниша, вони подали заяви з порушеннями вимог закону. Зокрема недотримані строки подання, а також до заяви ненадана інформація про майно, доходи та витрати  та зобов’язання фінансового характеру нової власниці Марії Солодар за 2021 рік.

«Компанії не надали інформацію про те, що Марія Солодар є власником. Не зазначений її взаємозв’язок як кінцевого власника», – сказав пан Черниш.

До 2018 року ці канали належали тодішньому народному депутату-опоблоківцю та президенту Одеської юридичної академії Сергію Ківалову. Однак пізніше він їх продав. Власницею «Здоров’я» стала Анастасія Лашкарьова, якій належить бізнес центр «Парк Фонтанів», а власницею «Академії» — Світлана Щелкунова, яка володіє низкою бізнес центрів («Рішельєвський», «Феррата»).  Однак 22 лютого 2022 року в обох кампаніях відбулись зміни у власності, і їх бенефіціаркою стала Марія Солодар.

Нацрада залишила заяви без розгляду. Тепер канали після усунення недоліків можуть повторно подати заяви на переоформлення та відповідні документи.

Нагадаємо, у серпні 2021 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження одеському каналу «Здоровье» (юридична особа ТОВ «ТРК «Здоров’я»), який показував контент каналу Медведчука.

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY