detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
02.02.2023 12:37
«Українське радіо» мовитиме на Херсонську область зі збільшеною потужністю передавача
«Українське радіо» мовитиме на Херсонську область зі збільшеною потужністю передавача
Відповідний дозвіл радіостанція отримала від регулятора.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала «Українському радіо» (юридична особа – АТ «НСТУ») дозвіл на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Херсонській області. Передавач буде встановлено у селищі Високопілля та покриватиме всю Херсонщину. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 2 лютого.

Радіостанція мовитиме на частоті 103 зі збільшеною потужністю передавача.

Також на цьому ж засіданні регулятор видав ще два дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення для компаній Суспільного: «Перший» та «Суспільне Херсон». Дозволи чинні до лютого 2024 року.

Нагадаємо, із березня по листопад Херсон перебував під окупацією Росії. Росіяни захопили приміщення херсонської філії Суспільного і відкрили на його базі пропагандистський телеканал «Таврия». У жовтні російські пропагандисти тікали з Херсона на лівобережну частину Херсонщини і перевозили через Дніпро награбоване майно Суспільного. 

11 листопада українська армія зайшла у звільнений Херсон. Російські окупанти перед відступом із міста розгромили приміщення телецентру «Суспільне Херсон».

Після звільнення міста із 22 листопада  «Українське радіо» почало мовити на частоті 100,6 FM.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY