detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
01.02.2023 19:00
Ролики про українців в окупації покажуть в ефірі ICTV2, СТБ і «Нового каналу»
Ролики про українців в окупації покажуть в ефірі ICTV2, СТБ і «Нового каналу»
Автори проєкту також невдовзі опублікують картки-інструкції з основними правилами життя та безпеки на тимчасово окупованих територіях.

Проєкт «Повідомлення з окупації» про українців, що перебувають на окупованих територіях, транслюватимуть телеканали ICTV2, СТБ та «Новий канал». Ролики також покажуть  в ефірі національного марафону. Про це повідомила пресслужба компанії Starlight Media.

Вісім соціальних роликів про Маріуполь, Нову Каховку, Донецьк, Мелітополь, Севастополь, Сімферополь, Бердянськ і Лисичанськ ілюструють погляди жителів тимчасово окупованих територій.

«Працюючи на інформаційному фронті, ми спілкуємося із мешканцями тимчасово окупованих територій. На жаль, звʼязок вдається підтримувати здебільшого через персональні контакти. На людей там тисне російська пропаганда, їм весь час брешуть, що Україна їх забула, покинула, про їхні проблеми не говорять. Це відверта брехня», — каже продюсерка ICTV Тетяна Гребенік.

За її словами, проєкт покликаний дати можливість жителям тимчасово окупованих території висловитися та розповісти про те, що насправді відбувається, а також надати українцям інформацію про програми підтримки, можливості виїзду та волонтерські й гуманітарні організації, що можуть їм допомогти.

Окрім цього, автори проєкту розробили картки-інструкції з основними правилами життя та безпеки на тимчасово окупованих територіях. Як зазначили в релізі, невдовзі з ними можна буде ознайомитися на сторінках соцмереж телеканалу ICTV та на сайтах Факти ICTV і Вікна СТБ.

Ролики підготували в межах глобальної медіакампанії «Життя в окупації», що покликана створити комунікаційний міст між усіма жителями України.

Нагадаємо, Об’єднання українських продюсерів (ОУП) знімає новий документальний фільм «Лють дозволяє мені дихати». Він побудований на історії Ксенії Каян, яка пережила облогу Маріуполя і втратила там сина. Стрічка описує почуття людини з посттравматичним синдромом, емоції, які допомагають їй триматися, та її боротьбу за майбутнє. 

Фото: пресслужба компанії Starlight Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY