detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.02.2023 11:09
Держкіно: Цьогоріч у прокат вийдуть сім українських фільмів. Ще 137 — у розробці
Держкіно: Цьогоріч у прокат вийдуть сім українських фільмів. Ще 137 — у розробці
Зокрема, за підтримки держави розробляють три повнометражні та дев'ять короткометражних анімаційних фільмів.

У 2023 році у прокат мають вийти сім українських фільмів, створених за підтримки Держкіно. На стадії виробництва перебувають ще 137 підтримуваних державою кінопроєктів. Про це повідомили в Державному агентстві з підтримки кіно «Укрінформу».

Зокрема, цього року на великі екрани планують випустити сім українських стрічок: комедію «Сусідка», анімацію «Мавка. Лісова пісня», драму «Памфір», документальну стрічку «Будинок зі скалок», фільм про 90-ті "Ля Палісіада", комедію «Люксембург Люксембург» та воєнну екшн-драму «Мирний-21».

Крім того, за даними Держкіно, наразі на стадії виробництва перебувають 137 підтримуваних державою кінопроєктів. Серед них 31 неігровий повнометражний фільм, два неігрові короткометражні фільми, 68 ігрових повнометражних фільмів, 15 ігрових короткометражних фільмів, п'ять ігрових телесеріалів і два анімаційні серіали.

До того ж, за інформацією агентства, в Україні нині розробляють три повнометражні та дев'ять короткометражних анімаційних фільмів.

Нагадаємо, у вересні минулого року Державне агентство з питань кіно виділило 191 517 054 гривень на виробництво ігрового та неігрового кіно. Виділені кошти підуть на створення кінопроєктів, що стали переможцями Сімнадцятого конкурсного відбору Держкіно, який провели у вересні 2021 року.

У жовтні Держкіно заявило, що кошти, передбачені згідно з тендерами «Прозоро» на кіновиробництво, переможці Сімнадцятого конкурсного відбору ще не отримали.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY