detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
31.01.2023 21:02
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 січня 2023 року
Атака на Іран, підсумки президентських виборів у Чехії, АвтоВАЗ «у мавзолеї», істерика російських пропагандистів через танки для України.

У ранковому слоті каналу іномовлення воєнний експерт Іван Ступак висловив задоволення тим, що західні танки прибудуть до України не одночасно, адже це ускладнює для ворога їх виявлення і полегшує логістику.

Експерт-сходознавець Ігор Семиволос звернув увагу на політичну напругу напередодні президентських виборів у Туреччині, де нинішній президент держави Ердоган, на думку опозиції, не має права балотуватися.

Російський журналіст Ігор Яковенко зробив похмурий для Кремля прогноз щодо майбутнього Росії: «Скоро або не буде кого забирати на фронт, або не буде кому йти на завод».

Азад Сафаров, другий режисер українського фільму «Будинок зі скалок», номінованого на «Оскар»,  розповів про створення стрічки.

Воєнний аналітик Олексій Гетьман висловив переконання, що українські танкісти швидко оволодіють західною технікою, адже значно складніші зенітно-ракетні комплекси нашим захисникам удалося освоїти в рекордний термін.

У слоті телеканалу «Інтер» ізраїльський журналіст Цві Зільбер прокоментував атаки на військову інфраструктуру Ірану, які приписують Ізраїлю. За його словами, ці події не варто напряму пов'язувати із війною в Україні, проте очевидно, що в Ізраїлю та України спільні вороги.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка розповів, що режим Лукашенка налаштовує білорусів на нібито «напад України» і намагається «продати» їм необхідність війни.

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів, що відбувається навколо ймовірного допущення російських та білоруських спортсменів до Олімпіади 2024 року в Парижі. Російське лобі у спортивному світі доволі сильне, констатував Беленюк.

Екс-депутат Держдуми Дмитро Гудков змалював ситуацію з російським бізнесом, який використовує так званий «паралельний імпорт», і закликав максимально виводити капітал з Росії, аби він не йшов на фінансування війни.

У вечірньому слоті телеканалів групи Starlight Media експерт із країн Центральної та Східної Європи Іван Преображенський прокоментував перемогу Петра Павела на президентських виборах у Чехії як сприятливу для України.

Редактор «Радіо Свобода» Ростислав Хотин розповів про хід президентських виборів у Чехії: явка виборців була дуже високою, адже «на кону були дві різні Чехії, а обидва кандидати використовували українську тему в своїх цілях».

Ветеран батальйону «Айдар» Євген Дикий запевнив, що шанси на передачу Україні натівських винищувачів стрімко зростають, так само як стрімко відбувається «дозрівання» західних політиків до таких кроків.

Російський автоексперт Сергій Асланян прокоментував ситуацію на «АвтоВАЗі», який через брак імпорту вже не може виготовляти фарби для автомобілів. За словами експерта, російський автопром все більше «нагадує Леніна в мавзолеї: підстав вважати, що він встане та піде, немає».

Політолог Сергій Сумленний стверджував, що різкі заяви Олафа Шольца проти надання Україні літаків викликають нерозуміння у німецькому суспільстві.

А російський журналіст Ілля Шепелін влучно підсумував реакції російських пропагандистів на передачу Україні важкого озброєння: «Сімоньян та інші їй подібні так верещали, наче ці танки вже стріляли по студіях, де вони перебувають».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY