detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
30.01.2023 09:37
Ще один депутат від забороненої «ОПЗЖ» складає мандат
Ще один депутат від забороненої «ОПЗЖ» складає мандат
З 24 лютого Олег Волошин не відвідав жодного засідання праламенту. Раніше він був членом редколегії «112 Україна».

Народний депутат Олег Волошин, який був членом фракції забороненої «Опозиційної платформи — За життя», написав заяву на складання мандата. Про це повідомив колишній співголова партії та фракції ОПЗЖ Юрій Бойко у коментарі Суспільному.

Він підтвердив також, що заяви на складання мандатів написали його колеги Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод.

За даними руху «Чесно», з 24 лютого Волошин пропустив усі засідання парламенту, щодо яких є дані. Після розпуску ОПЗЖ він вступив у парламентську групу «Платформа за життя та мир», яку очолив Юрій Бойко.

У 2019 році був обраний народним депутатом  від партії «ОПЗЖ». У парламенті був заступником голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

На момент балотуваня працював начальником служби міжнародного співробітництва ТОВ ТРК «112-TV» та був членом редколегії телеканалу «112 Україна». У 2010-13 роках був директором Департаменту інформаційної політики МЗС України в уряді держзрадника Миколи Азарова.

У 2019 році в ефірі телеканалу ZIK заявив, що в Україні немає війни з Росією та просував домовленості з так званими «ДНР» та «ЛНР». У 2020 році у парламенті народнй заявив, що суверенітет України «відданий повністю зовнішньому управлінню», і що «країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом». У 2021 році виявив бажання взяти держзрадника Віктора Медведчука на поруки.

У 2022 році, ще до повномасштабного вторгнення, США запровадили проти депутата санкції «за сприяння Росії в дестабілізації України». Пізніше до них приєдналася Канада.

Нагадаємо, партію «ОПЗЖ» в Україні заборонили 20 червня. При цьому у СБУ повідомили про причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі; поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганду війни та насильства.

Парламентська фракція «ОПЗЖ» налічувала 44 нардепи. Після 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зі складу цієї фракції почали виходити окремі депутати. Повідомлялось, що заяви на вихід з фракції «ОПЗЖ» написали Вадим Столар, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман.

Пізніше 25 нардепів створили свою депутатську групу «Платформа за життя та мир». Серед депутатів, що приєдналися до групи, також був Олег Волошин. 14 квітня фракція «ОПЗЖ» припинила роботу у парламенті.

13 січня  Верховна Рада України позбавила депутатських мандатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна. Усі вони підозрюються у державній зраді. Офіційною підставою позбавлення мандатів є втрата ними громадянства України

Крім того, Рада позбавила мандата Андрія Аксьонова, який сам написав заяву про складання мандата депутата ВРУ. 

Крім того, через втрату громадянства Верховна Рада вже позбавила мандату нардепа Вадима Рабіновича, а за власною заявою ще 15 березня — підозрюваного у держзраді Іллю Киву, який зараз переховується в Росії.

2 грудня президент Володимир Зеленський передав на розгляд голові Верховної Ради петицію про позбавлення мандата всіх депутатів колишньої «ОПЗЖ» у Верховній Раді, яку подав народний депутат Олексій Гончаренко.

16 січня у Верховній Раді зібрали 150 підписів під зверненням до спікера щодо позбавлення депутатських мандатів представників забороненої партії «ОПЗЖ».

Фото: «Радіо Свобода»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY