detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
28.01.2023 10:03
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 січня 2023 року
Російська брехня про Бахмут, протидія російській пропаганді і День пам’яті жертв Голокосту.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Про ситуацію на фронті у блоці «Ради» говорили з політкоментатором Ігорем Петренком, пресофіцером 112 бригади територіальної оборони Андрієм Ковальовим та військовим істориком Ігорем Романенком. Зокрема перший гість розпові, як російська пропаганда намагається пояснити аудиторії, чому замість Бахмута вдалось зайти лише до Соледара, зважаючи на те, що до цього росіянам довго говорили саме про героїчне захоплення Бахмута. Тому пропагандисти не можуть продати своїм глядачам «псевдоперемогу» у Соледарі, а просто замовчують події на передовій.

З гостей, які регулярно долучаються до студій «Ради» цієї ночі говорили з політкоментаторами Богданом Ференсом, Олексієм Буряченком, Дмитром Левусем, Григорієм Перепелицею, а також керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном і виконавчим директором Української асоціації міжнародного права Романом Єделєвим.

Загалом у гостьовій студії нічного слоту, який вела команда телеканалу «Рада», було 22 гостьових включення.

Про День пам’яті жертв Голокосту у денному слоті, який вели команди телеканалів ICTV та СТБ, говорили з головою Українського інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем. Він сказав, що за роки незалежності пам’ять про трагедію єврейського народу лише посилилась, оскільки до цього, у часи СРСР, практикувалось замовчування Голокосту. Дробович сказав, що під час війни геноцид проти українців об’єднує народ, навіть тих, хто особливо не задумувався про свою національну ідентичність. Тому у радянський період Голокост замовчувався, аби у євреїв не було фундаменту для національного об’єднання, а їхню ідентичність намагались підмінити «радянською».

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк у блоці «Ми — Україна» розповідала про поїздку на Чернігівщину, спілкування з чернігівськими журналістами та протидію російській пропаганді. Зокрема вона сказала, що Нацрада отримала можливість протидіяти пропаганді та блокувати тих, хто її поширює.

А з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком цього дня знову говорили про визнання центру Одеси спадщиною ЮНЕСКО. Цього разу Ткаченко включався у блоці «Інтера». Раніше міністр вже говорив про це у блоках Суспільного та «Ми — Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY