detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.01.2023 19:30
Журналістки Антоніна Андрійчук та Ольга Івлєва виграли регіональну стипендію «Радіо Свобода»
Журналістки Антоніна Андрійчук та Ольга Івлєва виграли регіональну стипендію «Радіо Свобода»
Наступні вісім місяців вони працюватимуть у київському бюро «Радіо Свобода».

У конкурсі на стипендіальну програму «Радіо Свобода» Regional Reporting Fellowship перемогли журналістки Антоніна Андрійчук та Ольга Івлєва. Наступні вісім місяців вони працюватимуть у київському бюро мовника. 

Як зазначили у виданні, метою програми є сприяння професійному розвитку журналістів-початківців у країнах «Східного партнерства» ЄС та Західних Балкан. 

Переможці конкурсу отримають можливість створювати повноцінний журналістський контент у бюро, а також братимуть участь у редакційних обговореннях.

Антоніна Андрійчук як фрілансер співпрацює з проектами «War. Stories from Ukraine», «The Ukrainians», «Ukraїner» і «TEDxKyiv». До великої війни вона працювала над підготовкою запуску проєкту «Корені» про невеликі міста та села України.

Ольга Івлєва останні два роки співпрацювала з «Суспільним Одеса», НВ, Bihus.info та «Судовим репортером». До повномасштабного вторгнення журналістка писала матеріали про забудову Одеси та соціальні проблеми у місті. Після 24 лютого 2022 року її матеріали розповідають про воєнні злочини та розгляд цих справ у судах.

Стипендіальна програма фінансується коштом гранту від посольства США в Чехії.

Нагадаємо, минулого року в конкурсі на стипендіальну програму «Радіо Свобода» Regional Reporting Fellowship перемогла журналістка Ірина Маслюкова. 

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY