detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.01.2023 17:31
«Рада» повідомила, хто брав участь у конкурсі на виробництво контенту, в якому перемогла компанія, буцімто пов'язана з Тимошенком
«Рада» повідомила, хто брав участь у конкурсі на виробництво контенту, в якому перемогла компанія, буцімто пов'язана з Тимошенком
Переможцем конкурсу стала компанія «Кінокіт», яку пов’язують з Кирилом Тимошенком. Раніше не було відомо, чи були у неї на конкурсі конкуренти.

У конкурсі на виробництво продукту для державного телеканалу «Рада», у якому перемогла компанія «Кінокіт», пов’язана з ексзаступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком, брали участь три претенденти. Про це телеканал «Рада» повідомив у відповідь на запит «Детектора медіа».

«Повідомляємо, що в мистецькому конкурсі з розробки творчої концепції та надання послуг зі створення (виробництва) аудіовізуальних творів … для забезпечення цілодобового інформаційного телемарафону "Єдині новини #UAразом" брали участь проєкти ТОВ "Кінокіт", ТОВ "Імажинаріум", ТОВ "Ми – Україна"», — йдеться у відповіді на запит.

За інформацією каналу, оцінювання проєктів, відповідно до Положення про організацію та проведення мистецьких конкурсів, здійснювали за такими критеріями:

Нагадаємо, як повідомляли «Наші гроші» з посиланням на дані системи «Прозорро», 29 грудня парламентський телеканал «Рада» уклав угоду на виробництво програм для телемарафону на 120 млн гривень з компанією «Кінокіт», яку пов’язують з заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Документи із сайту Верховної Ради свідчать, що компанія «Кінокіт» виграла мистецькі конкурси щодо виробництва програм, однак у документах не вказано, чи були у компанії на конкурсі конкуренти.

«Наші гроші» відзначають, що вартість кожної хвилини продукту в угоді у півтора раза дорожча, ніж у грудні заплатили компанії «1+1 продакшн» та ТОВ «СЛМ новини» за контент для іншого державного телеканалу FreeДом .

Компанія «Кінокіт» виробляє контент для телеканалу «Рада» з кінця 2021 року. Зокрема, у листопаді-грудні минулого року Державний Центр захисту інформаційного простору України при Міністерстві культури та інформполітики виділив на виробництво телевізійних програм в рамках телемарафону «Єдині новини» 83 млн грн. Найбільші підряди від держпідприємства тоді отримало ТОВ «Кінокіт» — компанії відписали 24,4 млн грн на відео на тему «День захисників і захисниць України» та цикли програм про війну з Росією.

Як з’ясували журналісти Bihus.info, компанія «Кінокіт» пов’язана із заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. Співвласниками компанії «Кінокіт» є колишній генпродюсер «1+1» Володимир Оселедчик та акторка з Одеси Юлія Дроздова. Обидва пов'язані із Українською кіношколою, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко (Оселедчик є лектором, а Дроздова там навчалась).

Директором компанії «Кінокіт» є Сергій Самойленко, який працював (або бував у справах) у Росії, а з другої половини 2019 року був працівником каналу Віктора Медведчука «112 Україна». Крім того, на «Раду» перейшла низка працівників із каналів Медведчука, зокрема Владислав Матяш. 2019 року він керував інформагентством «112» і працював на каналі Медведчука до запровадження санкцій РНБО. Водночас Матяш брав участь у проєктах компанії Кирила Тимошенка GoodMedia. Зараз Матяш має посаду «медіаексперта каналу “Рада”», а нещодавно отримав від президента орден «За заслуги ІІІ ступеня».

Відзначимо, за даними моніторингу телемарафону «Єдині новини» за березень–вересень 2022 року, Кирило Тимошенко разом з іншими працівниками Офісу президента Андрієм Єрмаком та Михайлом Подоляком значно випередили інших політиків за кількістю піару, отриманого в ефірі телемарафону, зокрема й телеканалу «Рада».

Станом на грудень, тогочасний заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко другий місяць поспіль перебував у топі осіб, що появлялися в етері телемарафону.

25 січня Кирило Тимошенко звільнився з посади заступника керівника Офісу президента.

Компанія  «Імажинаріум», за даними «Наших грошей», у грудні 2021 року уклала угоду з державним телеканалом «Дом» на 12 млн гривень на виробництво ток-шоу «О жизни» с Андреем Пальчевским» (воно не вийшло і зупинене начебто через повномасштабну війну). Керівником та бенефіціаром компанії є Володимир Татаренко. Раніше він володів ТОВ «Зе Медіа», яке проводило опитування для президента Володимира Зеленського на місцевих виборах 2019 року.

ТОВ «Ми  Україна» заснували у кінці вересня, колишні працівники «Медіа Групи Україна». Бенефіціарним власником компанії та її директором є блогер і політичний експерт Ігор Петренко. Він придбав компанію на початку вересня, раніше вона називалась «ІТ Інновації».

19 жовтня Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Ми  Україна». Генеральним продюсером нового каналу став Юрій Сугак. 

З 8 листопада нещодавно створений телеканал «Ми — Україна» долучився до виробництва спільного телемарафону «Єдині новини».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY