detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.01.2023 13:39
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2023 року
Надання Україні танків Abrams, визнання центру Одеси спадщиною ЮНЕСКО та виключення Тищенка зі «Слуги народу».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

З російським журналістом та шефредактором видання The Insider Романом Доброхотовим у нічному слоті телеканалу «Ми — Україна» говорили про російську дезінформацію щодо України. За його словами, українська розвідка працює над подоланням російських інформаційно-психологічних спецоперацій разом зі США. Також він сказав, що за його оцінкою близько половини російських фейків завжди були пов’язані з Україною. Зокрема, поширенням російської дезінформації займаються й державні медіа, а у роботі пропагандистської машини беруть участь сотні тисяч людей і на неї витрачаються мільйони доларів.

Також у слоті «Ми — Україна» показали інтерв’ю Олега Панюти з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Говорили про роботу парламенту, дострокове позбавлення народних депутатів повноважень. Щодо роботи парламенту Стефанчук сказав, що будь-яке рішення, яке буде прийняте з порушеннями Конституції України, зробить лише гірше і призведе до зворотного результату, давши порушникам можливість поновити свої повноваження.

Використання українською стороною американських танків Abrams та їхню роль у звільненні України у слоті Суспільного обговорили з воєнним експертом Миколою Саламахою. За його словами, для звільнення територій необхідно створити два ударні угрупування, кожне з яких складатиметься з 5—7 бригад. Й власне для формування цих бригад необхідна бронетанкова техніка, зокрема, за словами Залужного, необхідно 300 танків, близько 700 бойових машин піхоти й 500 артилерійських систем. Це дозволить Україні перейти навесні у контрнаступ. Більше про танки для України читайте в матеріалі Марії Спалєк

Крім Саламахи, про війну цього дня також говорили з воєнним експертом Віктором Ягуном, а також начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, речником командування повітряних сил Юрієм Ігнатом, начальником об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгенієм Єріним та речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим.

Внесення центра Одеси до списку культурної спадщини ЮНЕСКО у блоці Суспільного обговорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Минулого дня про це говорили з ним же у слоті телеканалу «Ми — Україна».

Про виключення Миколи Тищенка з партії «Слуга народу» у гостьовій студії Ради говорили з народним депутатом Давидом Арахамією. Він сказав, що набрав чинності Указ президента, згідно з яким народні обранці не можуть виїжджати за межі країни. Й хоча Тищенко формально нічого не порушив, виїхавши до набрання Указом чинності, реально він несе репутаційну відповідальність за свої дії.

Також показали інтерв’ю ведучої «Ради» Ганни Гомонай з колишнім прем’єром Великобританії Борисом Джонсоном. Говорили про «Укрзалізницю», допомогу Україні та ймовірний повторний наступ. Реклама-анонс розмови крутилася в етері марафону навіть після трансляції.

О 21:15 у слоті «Ради» розпочався показ нового проєкту «Без вас». Ведучий Олександр Шульга говорив у студії з політкоментаторами Володимиром Фесенком та Валентином Гладких. Нагадаємо, що раніше Олександр Шульга працював ведучим на телеканалі Медведчука «112».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY