detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
27.01.2023 10:02
Тищенко пояснив своє перебування в Таїланді: «Триває війна і ми лише виконуємо накази»
Тищенко пояснив своє перебування в Таїланді: «Триває війна і ми лише виконуємо накази»
Нардеп запевняє, що про його відрядження до країн Азії усі вищі керівники держави та голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія були в курсі.

Народний депутат Микола Тищенко у дописі на фейсбуці пояснив причини свого перебування у Таїланді та прозвітував про виконану там роботу.

Тищенко нагадав, що у грудні 2022 року депутати «Слуги народу» отримали завдання докладати зусиль для розвитку дружніх взаємовідносин із країнами Азії та Африки. Як співголова «групи дружби із В’єтнамом» Тищенко заходився реалізовувати поставлену задачу. «Усі вищі керівники в курсі, як і голова моєї фракції. Триває війна і ми лише виконуємо накази», — зауважив політик.

«Миколу Тищенка нікуди за кордон не відряджав. Відповідно, і розпорядження на відрядження до Таїланду я, як Голова Верховної Ради України, не підписував», — заявив Руслан Стефанчук вчора на своїй фейсбук-сторінці.

За словами Тищенка, «у В’єтнамі української делегації не було з 2014 року», тож він розпочав своє відрядження саме з В’єтнаму. Він каже, що всі його зустрічі офіційні та задокументовані

«З метою безпеки, розкажу про результати відрядження по приїзду у доповіді», — проанонсував нардеп.

З В’єтнаму Тищенко поїхав у Таїланд, де, як стверджує, «проведено зустріч з партнерами та досягнуто важливого дипломатичного погодження для підтримки України». Далі він має намір повернутися до В‘єтнаму, де матиме робочі зустрічі з в’єтнамськими колегами-парламентарями. Чи відбудеться сьогодні зустріч із представниками української громади у Таїланді, про яку вчора оголосило тамтешнє посольство України, політик не повідомив. З сайту українського посольства в Таїланді зникла сторінка із оголошенням про цю зустріч.

«У ході понад 2-тижневої роботи підписано відповідні документи», — звітує Тищенко у своєму дописі на фейсбуці. Тим часом за даними джерела «Української правди», народний депутат майже місяць перебував у закордонному відрядженні, але про це стало відомо лише вчора, 26 січня.

На запит «Укрінформу» про те, чи законно Тищенко виїхав з України, ДПСУ відповіла, що депутат виїхав за кордон згідно з правилами перетину кордону, чинними на той момент.

«Зміни до рішення РНБО уряд має напрацювати протягом 5 днів. А наразі пропуск громадян через кордон здійснюється виключно в межах норм законодавства України, яке регламентує Правила перетину кордону і діє на момент перетину кордону особою», — пояснили у пресслужбі прикордонного відомства.

Нагадаємо, 23 січня Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні повідомив, що РНБО ухвалила рішення щодо виїзду чиновників за кордон. За словами президента, Кабмін має протягом п’яти днів розробити такий порядок перетину кордону для посадових осіб, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження.

Як повідомляв «Детектор медіа» вчора, 26 січня, стало відомо, що Миколу Тищенка виключили зі складу «Слуги народу» та позбавили посади заступника голови фракції через його подорож до Таїланду.

Фото: Микола Тищенко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY