detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
26.01.2023 23:06
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 січня 2023 року
Катівня Рамзана Кадирова, репресії проти росіян та вербування людей російськими агентами.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей s тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З речником добровольчого чеченського батальйону імені Шейха Мансура Ісламом Белокієвим говорили про катівнs, влаштованs у тюрмах Чечні, які координує Рамзан Кадиров. Також говорили про взаємодію Кадирова та Путіна й дозвіл останнього на насильство у Чечні. Белокієв сказав, що якби Путін не надав дозволу на проведення катувань у Чечні та не розв’язав Кадирову руки, той би не зміг взагалі нічого зробити, оскільки він повністю підконтрольний Кремлю. І все це робиться, аби Кавказ залишався під міцним контролем Росії.

Про Євгенія Пригожина у блоці телеканалу іномовлення говорили з юристом правозахисного центру «Меморіал» Даавром Доржином. Він розповів, що Пригожин — звичайний олігарх, який збагачується всюди, де може, тому буде на арені, доки має ресурси. Його канонізацію у російському суспільстві гість пов’язує з тим, що пересічним росіянам притаманно наділяти надзвичайними силами людей, які вміють пускати дим в очі. Й власне завдяки образу, побудованому на піар-акціях, Пригожин має авторитет серед росіян.

Російський журналіст Олександр Подрабінек розповідав про репресії російської влади проти противників війни. За його словами, мета влади — посіяти страх серед росіян.

Затримання у США колишнього агента ФБР, який співпрацював із російським олігархом, у блоці телеканалу «Інтер» обговорили з колишнім співробітником КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергієм Жирновим. Він розповів, як будується співпраця з олігархами, і контроль за фінансовою складовою подібної співпраці.

З російським опозиційним політиком Геннадієм Гудковим говорили про ситуацію в Росії та дефіцит необхідних речей. Зокрема зачепили тему нестачі ліків. Він сказав, що позиція російської влади завжди полягає у тому, що люди мають самі про себе піклуватись та самі займатись своїм виживанням. Також говорили про акцію на підтримку ще одного російського опозиціонера — Олексія Навального. Пізніше Гудкова також включали у слоті «1+1».

Про приватну військову компанію Пригожина та реабілітацію російських злочинців у блоці «1+1» говорили з російською правозахисницею Ольгою Романовою. Також вона розповіла про поширення впливу приватної військової компанії «Вагнер» в Африці. Про пошук росіянами партнерів в Африці також говорили з політкоментатором Михайлом Шейтельманом.

Міжнародну військову допомогу Україні обговорили з російським політологом, який живе у США, Андрієм Піонтковським.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY