detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
25.01.2023 16:59
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 січня 2023 року
Прихована мобілізація в Росії, найближче оточення Путіна, корупція та встановлення систем протиповітряної оборони у Москві.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

Двічі у блоках каналу іномовлення показували включення російської політичної аналітикині Ольги Курносової. Говорили про продовження прихованої мобілізації в Росії та нові методи пошуку потенційних мобілізованих. За її словами, повістки роздають не лише на вулиці чи вдома, а й на робочих місцях. Курносова сказала, що в останньому випадку найважче відмовитись, оскільки, відмовляючись, людина фактично втрачає роботу. Таким чином лише ті люди, які готові пожертвувати роботою, можуть ухилитись від мобілізації.

З російським журналістом Ігорем Яковенком говорили про корупцію в Росії та базування путінського режиму на клановій системі управління. Зокрема він сказав, що погане забезпечення російських військових також пов’язане з корупцією. І що найближче оточення Путіна пов’язано з його спортивним та бандитським минулим, і зараз це оточення має повний доступ до державного майна. За словами Яковенка, з державного бюджету крадуть Ротенберги, Пригожин, син Патрушева та багато інших. Крім того, він сказав, що корупція в Росії — подарунок для України, бо якби її не було, російська армія була б ефективнішою.

Встановлення систем протиповітряної оборони обговорили з політкоментатором Михайлом Шейтельманом. Він розповів, що Путін добре знає, що відбувається в Україні, та ситуацію, в якій перебуває російська армія. Та системи ППО, які встановлюються у Москві, мають не працювати проти українців, а захистити владу від можливого перевороту. Також він сказав, що не варто виокремлювати російських військових в окрему категорію, бо якщо почнеться переворот, військові розділяться на дві групи та воюватимуть на боці представників влади або ймовірних заколотників.

З 11 години в етері марафону «FreeДом» показали випуск програми «Історії війни».

Про ситуацію у Білорусі та пошук противників режиму Лукашенка у блоці телеканалу «Інтер» говорили з головною редакторкою незалежного сайту «Хартія'97» Наталією Радіною. Зокрема про використання для пошуку противників ресурсів на кшталт «Чат-рулетки». Зза її словами, всі, хто виступає проти Лукашенка, потрапляють до в’язниці.

Російські фейки та їхнє спростування обговорили з керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрієм Шаповаловим. Коментуючи розміщення систем протиповітряної оборони у Москві, він сказав, що це робиться для того, аби продовжувати розкручувати наратив про «народну війну». Говорячи про Донбас та протидію російській пропаганді, Шаповалов сказав, що у регіоні завжди була можливість знаходити українську інформацію й обходити блокування, зокрема використовуючи VPN.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY