detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.01.2023 14:42
Від початку повномасштабного вторгнення Росії українські медіа опублікувати 22 тисячі матеріалів із магічними передбаченнями, — LIGA.Life.
Від початку повномасштабного вторгнення Росії українські медіа опублікувати 22 тисячі матеріалів із магічними передбаченнями, — LIGA.Life.
У сумі публікації набрали понад 150 мільйонів переглядів

Понад 21 800 матеріалів, що містять передбачення екстрасенсів, астрологів, тарологів, мольфарів, нумерологів та медіумів, українські медіа опублікували від початку повномасштабного вторгнення Росії і до 16 січня 2023. У сумі ці публікації набрали понад 150 млн переглядів. Ці дані оприлюднило видання LIGA.Life, яке замовило провести підрахунки подібних матеріалів онлайн-системі медіамоніторингу та репутаційного менеджменту Semantrum.

Найбільшу кількість таких матеріалів опублікували у квітні 2022 року — понад 5800. Для порівняння: у листопаді — майже 1200. Медіа, що найчастіше публікують такий контент: Obozrevatel, Zaxid.Media, Телеграф.com.ua, УНІАН та Znaj.ua. Найбільш згадувані «експерти» — астролог Влад Росс, екстрасенс Макс Гордєєв, екстрасенс і таролог Людмила Хомутовська.

Нагадаємо, «Детектор медіа» публікував «Дошку ганьби» українських медіа, які регулярно розміщують різноманітні гороскопи, пророцтва тощо.    

Раніше наша редакція повідомляла про те, що Незалежна медійна рада розглянула три публікації сайту інформаційної агенції УНІАН, перші дві з яких були засновані на прогнозах таролога, а третя містила добірку народних свят і звичаїв. Експерти дійшли висновку, що у матеріалах про таролога було порушено Кодекс етики українського журналіста та закон «Про пресу», а також редакційну політику інформагенції.

Фото: All About Zodiac Signs / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY