detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.01.2023 14:21
Книга «Ukraїner. Країна зсередини» очолила топ-продажів про Україну на Amazon
Книга «Ukraїner. Країна зсередини» очолила топ-продажів про Україну на Amazon
За словами видавців книги, «це переконливий візуальний портрет справжньої України, з любов’ю створений українцями за роки до нинішньої війни».

Англомовна версія книжки «Ukraїner. Країна зсередини» («Inside Ukraine. A Portrait of a Country and its People»), що вийде 16 січня у британському видавництві Batsford, очолила топ продажів на Amazon у категорії Hot New Releases in History of Ukraine.

Українська версія книжки вийшла у Видавництві Старого Лева 2019 року. Це книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. 

«Це переконливий візуальний портрет справжньої України, з любов’ю створений українцями за роки до нинішньої війни... Вона відображає справжнє розмаїття цієї величезної країни, другої за величиною в Європі, від мальовничих лісових сіл до великих міських житлових проєктів, приголомшливих гірських пейзажів і лиманів до промислових кар’єрів і середньовічних фортець. Вона знайомить з людьми України та їхніми історіями з великою кількістю різних людей, включаючи традиційних колядників, виробників дикого меду, гончарів і залізничників, художників, вівчарів і майстрів віників», — описують книгу на сайті видавництва Batsford.

Видання міститиме понад 350 фотографій, а також QR-коди, які переводять на довші тексти про українську культуру на сайті Ukraïner.

Британська видавчиня Поллі Павелл розповіла, що оригінал книги потрапив їй до рук як подарунок від української родини, яку вона прийняла у Лондоні.

«Вони не знали, що я книговидавчиня, і мій безпосередній інтерес був для них несподіванкою. Було очевидно, що їм потрібно поспати, а книжку потрібно видати в англомовному світі. Вона була написана перед війною, і це чудовий портрет того, що означає бути українцем», — розповіла вона.

Відзначимо, інша книга проєкту Ukraїner «Ukraine from above» увійшла до переліку найкращих українських книжок 2022 року за версією PEN.

Раніше книжка «Скарби України: культурна спадщина народу» потрапила до рейтингу найкращих мистецьких видань 2022 року за версією The New York Times.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY