detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.01.2023 11:50
У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні
У мережі триває «леопардовий» флешмоб на підтримку надання танків Україні
Медіа, зірки та держструктури постять фото та оновлюють аватарки з леопардовим» візерунком.

У мережі триває флешмоб на підтримку надання Україні німецьких танків Leopard 2. Користувачі оновлюють свої аватарки у соцмережах, додаючи до них елементи з леопардовим візерунком, та постять свої фотографії з леопардовим одягом.

Як пише видання «Бабель», флешмоб із фото в леопардовому вбранні й гештегом #freetheleopards почали 20 січня за ініціативи німецьких активістів «Віче» на знак протесту проти зволікання німецького уряду з постачанням Україні танків Leopard.

У наступні дні флешмоб широко підхопили в Україні.

Зокрема, оновили свої логотипи у соцмережах, додавши до них леопардовий візерунок, низка медіа. Серед них «Українська правда» та 24 канал.

Також додала «леопардову» аватарку «Укрзалізниця».

Свій варіант леопардового лого з синім заливом створив Міжнародний фонд «Відродження».

 

Долучились до флешмобу й деякі журналісти, зокрема кореспондентка 1+1 у Берліні Наталя Фібріг.

Опублікувала фотографії в «леопардовому» й письменниця, ведуча Громадського радіо Лариса Денисенко.

Долучилися до флешмобу і деякі зірки шоу-бізнесу. Зокрема, співачка Оля Полякова поділилась у тіктоці відео, де «косплеїть» одного з персонажів стрічки «П’ятий елемент» у леопардовому костюмі.

@polyakova_olya Підтримаємо разом флешмоб від @Ukraine Нам порібні «леопарди», щоб у наших ЗСУ було таке лице а , а значить щоб і у всіх нас * #FreeTheLeopards ♬ original sound - Ukraine

Виставила фото з гримерки на леопардовому тлі й солістка гурту Go_A Катерина Павленко. Долучилися співачки Джамала, Надя Дорофєєва та представники України на цьогорічному «Євробаченні» гурт Tvorchi.

 

Ніколи не думала що викладу це фото з гримерки але… #FreeTheLeopards pic.twitter.com/16gURKJQiX

— monokate (@monokate2) January 24, 2023

Крім того, «Бабель» пише, що застосунок Reface додав функцію, яка дозволяє створити аватари в леопардовому вбранні.

Для того, щоб скористатися функцією, треба у додатку обрати категорію #freetheleopards на головному екрані, вибрати фото й чекати результату.

 

Відзначимо, напередодні ввечері німецьке видання Spiegel повідомило, що канцлер Німеччини Олаф Шольц все ж ухвалив рішення передати Україні бойові танки Leopard 2.

За даними видання, йдеться про надання Україні щонайменше однієї роти, тобто 14 одиниць танків Leopard 2A6. У середньо- та довгостроковій перспективі можуть бути підготовлені додаткові танки із запасів, які має німецька промисловість.

Як стверджує Politico, Шольц оголосить про надання Україні танків у середу під час виступу в Бундестазі, запланованого на 14:00 за Києвом. Тоді ж він може оголосити, що Німеччина дозволяє реекспорт Leopard 2 з інших європейських країн.

Крім того, агенція AP повідомляла, що у середу президент США Джо Байден може оголосити про передання Україні танків M1 Abrams, що мало би розблокувати постачання німецьких Leopard 2.

Фото: соцмережі, скриншоти. Колаж: «Вікна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY