detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.01.2023 09:39
Олексія Кулебу призначили заступником голови Офісу президента замість Тимошенка
Олексія Кулебу призначили заступником голови Офісу президента замість Тимошенка
Кирило Тимошенко написав заяву про відставку напередодні. До сьогодні Олексій Кулеба займав пост голови Київскої ОВА.

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду заступника голови Офісу президента Олексія Кулебу, який досі займав пост глави Київської ОДА.

Про це свідчить указ президента, опублікований на сайті голови держави.

Іншим указом Зеленський звільнив Кулебу з посади голови Київської ОДА.

Олексій Кулеба був очільником Київської обласної державної адміністрації з початку лютого 2022 року. Раніше обіймав посаду директора департаменту міського благоустрою КМДА, був радником на громадських засадах генерального директора комунального підприємства Плесо з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва, викладав правознавство в Національному педагогічному університеті імені Драгоманова. Є кандидатом наук із державного управління.

Нагадаємо, вчора з посади заступника керівника Офісу президента звільнився Кирило Тимошенко.

Раніше Тимошенко заявляв, що не коментуватиме чутки про своє звільнення і називав їх «брєднями з телеграм-каналів». 

Кирило Тимошенко був призначений заступником голови Офісу президента України (тоді Адміністрації президента України) 21 травня 2019 року, у сферу його відповідальності входила інформаційна політика.  З 2020 року Тимошенко опікувався також регіональною політикою, зокрема «Великим будівництвом» — однією з наймасштабніших ініціатив президента Володимира Зеленського.

За даними видання Bihus.info, Кирило Тимошенко також пов'язаний з  колишніми й теперішніми власники продакшн-компанії «Кінокіт», яка виробляє контент (зокрема ефірні блоки спільного телемарафону «Єдині новини») для парламентського телеканалу «Рада». Директор «Кінокіт» Сергій Самойленко заперечував вплив Кирила Тимошенка на компанію.

До роботи в команді Володимира Зеленського Тимошенко був помічником-консультантом на громадських засадах позафракційного народного депутата Андрія Денисенка. 

У 2016 році Тимошенко заснував одну з найбільших в Україні агенцій GoodMedia,  до березня 2020 року він був також її власником, зараз компанія належить дружині, Альоні Тимошенко. Однак до вересня 2021 року Кирило Тимошенко значився на сайті GoodMedia як CEO.

Агенція, зокрема, виробляла відеорекламу про досягнення уряду Володимира Гройсмана, ролики на замовлення Міністерства інформаційної політикифільм «Битва за Дніпро» про роль команди Ігоря Коломойського в подіях 2014 року, посткарди для країн-учасниць «Євробачення» тощо. 

Також цей продакшн знімав телефільм «5 днів з Кононенком» про народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка, який показали 5 канал і Прямий канал.

Серед відомих робіт Кирила Тимошенка — відеоролик Володимира Зеленського на стадіоні з викликом Петра Порошенка на дебати. Також він відповідав за інавгурацію новообраного президента, а раніше – за інавгурацію Порошенка.

У 2021 році видання «Бабель» повідомило, що компанія GoodMedia отримала кілька мільйонів гривень від крупних бізнесменів за їхню представленість на форумі «Україна 30». У тому числі від структур Ріната Ахметова, Андрія Веревського, Олександра Гереги та інших. Ініціатором форуму був президент Володимир Зеленський. 

Кирило Тимошенко заявив, що не вбачає будь-яких порушень у причетності компанії його дружини до організації президентських форумів «Україна 30».

Компанія GoodMedia також займалась створенням піар-фільму про святкування Дня Незалежності «30 років незалежності. За лаштунками». Його поява в етері загальнонаціональних українських телеканалів викликала критику медіаспільноти через підозри у тому, що фільм був примусово нав'язаний каналам Офісом президента.  

У жовтні 2021 року НАЗК розпочало перевірку щодо конфлікту інтересів  через діяльність компанії GoodMedia. 

Читайте також: 

Фото: Олексій Кулеба / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY