detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
24.01.2023 17:30
Фільм «Будинок зі скалок» про дітей на сході України номінували на «Оскар»
Фільм «Будинок зі скалок» про дітей на сході України номінували на «Оскар»
У виробництві картини взяли участь Україна, Данія, Фінляндія та Швеція

Документальний фільм «Будинок зі скалок» виробництва України, Данії, Фінляндії, та Швеції цьогоріч номінували на «Оскар». Про це повідомило видання BBC News Україна.

Стрічка боротиметься за «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Серед претендентів у цій категорії є ще чотири фільми.

Стрічку «Будинок зі скалок» зняв данський кінорежисер Сімон Леренґ Вільмонт. Другим режисером та продюсером став український журналіст Азад Сафаров.  

Картина розповідає про події поблизу лінії фронту на Донеччині, де група соціальних працівників та працівниць працює в притулку для дітей. Через особисті історії стрічка розглядає війну на сході України та її тривалі наслідки для родин і дітей. Зйомки завершили ще до початку повномасштабного російського вторгнення.

Нагадаємо, у грудні минулого року фільм «Будинок зі скалок» про українських дітей на Донбасі увійшов до короткого списку кінопремії «Оскар».

Раніше «Будинок зі скалок» здобув приз у номінації «Найкраща режисерська робота» міжнародного документального конкурсу 44-го кінофестивалю «Санденс». Також стрічка перемогла у документальному на Ґетеборзькому кінофестивалі у Швеції, здобула дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та отримала призи інших міжнародних кінофестивалів. 

Фото: Азад Сафаров/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY