detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.01.2023 12:31
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 січня 2023 року
Повтори у нічному етері, контент про «Азов» у фейсбуку та повернення Арсенія Яценюка.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний слот Суспільного складався з повторів. Зокрема повторили частину гостьової студії, інтерв’ю та підсумковий випуск новин. При цьому плашка «повтор» була на екрані лише під час повтору новинного блоку. Також повторили низку інтерв’ю, які були в етері раніше, зокрема розмови з головою фонду «Повернись живим» Тарасом Чмутом, яку показували 16 січня, предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм18 січня та координаторкою платформи United 24 Ярославою Гресь20 січня.

Про розвиток застосунку «Дія» та публікацію контенту, пов’язаного з «Азовом», у слоті «Ми — Україна» говорили з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Він розповів, що для того, аби пропустити контент щодо «Азова», міністерство передало низку документів, які пояснюють походження полку та його зв’язок з українськими силами оборони. Також, за словами Федорова, міністерство працює над розблокуванням і зняттям обмежень з акаунтів журналістів і медіа в соцмережах.

Про ситуацію на передовій та ведення війни у гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» наживо говорили з воєнним експертом Олександром Мусієнком та радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим.

До гостьової студії «Інтера» наживо долучився політкоментатор Борис Тизенгаузен. Говорили про підтримку України, ставлення світу до Росії та дипломатію, яку звикли вести росіяни. Зокрема, він розповів, що Путін втрачає геополітичний вплив і перейшов зі світового на регіональний рівень та воює проти меншої країни, що також впливає на його образ. Розмова з ним тривала 48 хвилин.

У підсумковому випуску новин, який припав на слот телеканалів ICTV та СТБ, показали сюжет про почесну лекцію нобелівської лауреатки Олександри Матвійчук. Як розповіла ведуча, лекція пройшла у рамках Київського безпекового форуму, який заснував Фонд Арсенія Яценюка. Спікерами у сюжеті були Арсеній Яценюк та заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY