detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
23.01.2023 20:20
Євгенія Кравчук очолила Комітет з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ
Євгенія Кравчук очолила Комітет з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ
До керівних органів ПАРЄ також обрали ще двох членкинь фракції «Слуга народу» — Марію Мезенцеву та Олену Хоменко.

Заступниця голови парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук стала очільницею Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ. Про це повідомило видання «Європейська правда».

«Дякую колегам за підтримку та довіру. Зроблю все можливе, щоб активізувати всі можливі міжнародні механізми на захист світової та, звісно, української культурної спадщини. Як доповідачка з теми "Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру", також докладу зусиль, щоб покращити моніторинг Ради Європи за переміщенням культурних цінностей; ізолювати Росію від міжнародного академічного та культурного середовища; забезпечити цілісну підтримку країнами Ради Європи зусиль у сфері правосуддя стосовно всіх злочинів, які зачіпають культурну спадщину», — написала Кравчук у фейсбуці.

Окрім цього, голова української делегації Марія Мезенцева очолила комітет з питань рівності та недискримінації, а віцепрезиденткою ПАРЄ від України стала Олена Хоменко. Усі три представниці є членкинями фракції «Слуга народу».

Як зазначила «Європейська правда», голови комітетів та віцепрезиденти входять до Бюро асамблеї, яке є головним керівним органом, що діє за межами сесії. Він визначає пропозиції до порядку денного асамблеї. Ще минулого року Україна не мала власного представництва в Бюро. 

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року Євгенія Кравчук повідомила, що ПАРЄ протягом року розгляне резолюцію щодо відповідальності російських пропагандистів за розпалювання війни проти України. Ініційований Україною проєкт резолюції готує підкомітет ПАРЄ з питань медіа, він опікується свободою слова, захистом журналістів, а також питаннями протидії дезінформації. 

Фото: «Слуга народу»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY