detector.media
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
22.01.2023 23:32
Володимир Зеленський подякував журналістам та анонсував «тиждень рішень»
Володимир Зеленський подякував журналістам та анонсував «тиждень рішень»
У вечірньому зверненні президент Зеленський сказав, що чує, про що говорять у суспільстві, і надіслав «сигнал» усім, хто порушує справедливість

«Цей тиждень буде часом відповідних рішень. Уже підготовлених. Не хочу зараз анонсувати, але все це буде справедливо. У кожній ситуації будемо детально розбиратися. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових. Суспільство отримає повну інформацію, а держава зробить потужні необхідні кроки», — заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні 22 січня.

Він згадав про рішення Кабінету міністрів звільнити затриманого раніше заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Чоловік буцімто отримав хабар за сприяння закупівлі генераторів за завищеними цінами. Президент Зеленський висловив бажання, щоби це стало «сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості».

Також президент розповів, що у спецслужб є просуваня з приводу людей, які заслуговують санкцій за діяльність проти України. 

Крім цього, керівник держави подякував: «Правоохоронцям, які захищають закон і державні інтереси, що забезпечують справедливість! І дякую журналістам, які розбираються з усіма фактами і встановлюють повну картину!»

Нагадаємо, 21 січня видання «Дзеркало тижня» опублікувало інформацію про те, що Міністерство оборони закуповує продукти для військових за цінами вищими, ніж у магазинах Києва. 

Видання оприлюднило копію угоди вартістю 13,16 мільярда гривень, укладеної 23 грудня Міністерством оборони на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, що знаходяться в Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Для порівняння автори матеріалу обрали мережу магазинів «Сільпо» у спальному районі Києва. Ціни на продукти виявилися у 2-3 рази вищими.


Міністерство оборони відреагувало, назвавши цю інформацію такою, яка містить «ознаки навмисних маніпуляцій та вводить в оману». Також у міністерстві закликали провести тематичне засідання парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Анонсували внутрішню перевірку. Та оголосили, що готують матеріали в СБУ «з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які наносять шкоду інтересам оборони в особливий період».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY