detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.01.2023 15:57
Данілов: Першою ознакою підготовки Росії до наступу є активні інформаційні заходи
Данілов: Першою ознакою підготовки Росії до наступу є активні інформаційні заходи
За допомогою поширення фейків та маніпуляцій агресор намагається залякати українців і змусити зневіритися у ЗСУ.

Поширення ворогом фейків та маніпуляцій в інфопросторі спрямоване на залякування людей і є першою ознакою того, що Росія готується до наступу. Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у колонці «Путінська стратегія — 2023» для видання «Українська правда».

«Перед тим, як починають стріляти танки, в хід йдуть отруйні інформаційні гази, які складаються з брехні, маніпуляцій, фейків і дезінформації, активізації агентів інформаційного фронту», — йдеться в колонці.

Секретар РНБО зазначив, що за допомогою активізації інформаційних заходів агресор намагається залякати українців і змусити зневіритися у Збройних силах України.

«І якщо вам починають розповідати про незліченну кількість супернавчених та до зубів озброєних мобілізованих, надсучасну російську військову техніку, про останнє покоління ракет, які зметуть центри прийняття рішень, про новітні розробки, армію БпЛА та про те, що "Путін починає воювати по-справжньому", і тому в української армії немає жодних шансів — знайте, це працює ворог, через різні анонімні канали та своїх агентів впливу», — зауважив Данілов.

Нагадаємо, нещодавно Інститут вивчення війни (ISW) опублікував звіт, в якому йдеться про те, що президент Росії Владімір Путін хоче збільшити підтримку війни та бажання росіян воювати, проводячи паралелі між війною проти України та «Великою Вітчизняною війною», як в Росії називають Другу світову. 

Аналітики припускають, що таким чином, відновлюючи наративи про «українських неонацистів» і «геноцид росіян» до 24 лютого та надаючи йому символічних історичних паралелей, Путін прагне відновити підтримку російського вторгнення для ведення тривалої війни.

Окрім цього, російська влада намагається інтегрувати деяких російських блогерів, які пишуть про війну в Україні, для просування своєї політики. 

У нещодавньому інтерв'ю шефредакторка «Детектора медіа» Наталія Лигачова прокоментувала зміни в наративах пропаганди і загрозу «західного» вектору російського інформаційного впливу.

Фото: ОП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY