detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
22.01.2023 10:50
Журналістка «Укрінформу» перерахувала 20 тисяч гривень на авто для ЗСУ, наколядувавши гроші у фейсбуці
Журналістка «Укрінформу» перерахувала 20 тисяч гривень на авто для ЗСУ, наколядувавши гроші у фейсбуці
Кошти Тетяна Когутич передала письменникові та волонтерові з Ужгорода Андрієві Любці, який збирав донати на автівки для військових.

Кореспондентка інформаційного агентства «Укрінформ» на Закарпатті Тетяна Когутич зібрала 20 тисяч гривень через фейсбук, колядуючи разом із мамою. Жінка переказала їх на авто для військових Збройних сил України.

Про це повідомив «Укрінформ» з посиланням на допис журналіста «Українського радіо» Володимира Носкова у фейсбуці.

Одного дня Тетяна Когутич виклала відео дуету зі своєю мамою у фейсбук, в якому жінки заспівали народні пісні. Підписники журналістки закликали продовжувати виконувати фольклор, тож Когутич запустила камерний онлайн-проєкт з хештегом #вечірня_пісня.

«На Різдво мати з донькою виклали в стрічку колядки у власному виконанні. Збирати гроші не планувала. Як розповідає Тетяна Когутич, окрім захоплених коментарів та вподобайок друзів, знайомі та люди із закордоння попросили картку на п’ятак. Перед Різдвом Тетяна пообіцяла передати наколядовані гроші письменникові, волонтерові з Ужгорода Андрієві Любці. Як написала журналістка: "буде на колесо-друге на авто для ЗСУ". Андрій Любка якраз поспішав із донатами для автівок для нашої армії. В результаті назбиралося значно більше за п’ятака — 20 тисяч гривень», — написав Володимир Носков.

Нагадаємо, нещодавно Благодійний Фонд Сергія Притули та Сергій Стерненко відзвітували про купівлю 142 дронів трьох типів за кошти, які в жовтні українці збирали «на помсту» ворогу. Серед них є також 50 дронів, які можуть літати до 800 кілометрів. 

Фото: Всеволод Чебодаєв / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY