detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
21.01.2023 17:30
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 січня 2023 року
Надання Україні важкого озброєння, прояви політичного піару та робота платформи United 24.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У слоті телеканалу «Ми — Україна» показали інтерв’ю з полковником армії США Дейвом Батлером. Говорили про військову допомогу Україні та тактику ведення бою росіянами. Під час розмови він зробив акцент на тому, що росіяни атакують цивільних, і цю проблему необхідно вирішувати. Говорячи про надання зброї, Батлер сказав, що її дають, аби українці могли звільнити свої території.

Загалом у нічному слоті марафону було 14 учасників у гостьовій студії.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з координаторкою платформи United 24 Ярославою Гресь. Говорили про збір грошей, роботу платформи та амбасадорів. Під час розмови Гресь нагадала, що United 24 не благодійний фонд і не має власних рахунків — усі зібрані гроші одразу йдуть на рахунки міністерств. За її словами, основна задача платформи —збирати гроші, які надалі розподіляють міністерства. Також вона розповіла, що коли платформу анонсували, то було сподівання, що вже наступного дня світові зірки захочуть стати амбасадорами, проте все склалось навпаки. Зараз кожен амбасадор — це системна робота. Тому зі 100 листів, надісланих людям, було отримано 100 відмов.

З нардепом Тарасом Батенком у блоці «1+1» говорили про позбавлення депутатів зі складу забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» мандатів. Він сказав, що приховані колаборанти не можуть входити до складу Верховної ради України. Також він розповів про зміни до Регламенту роботи Верховної Ради, запропоновані депутатами з групи «За майбутнє». Нагадаємо, ця партія є політичним проєктом власника «1+1» Ігоря Коломойського.

Ситуацію у Росії та варіанти завершення війни цього дня знову обговорювали з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Починаючи з 1 травня 2022 року його долучали до гостьових студій різних телеканалів 71 раз.

З політологом Олексієм Якубіним у блоці «Ради» говорили про результати нової зустрічі міністрів оборони у форматі «Рамштайн». Крім нього зі спікерів, які регулярно коментують міжнародну та українську політики, в етері нацмарафону цього дня також говорили з політологом Дмитром Васильєвим, економістом Олексієм Кущем та головним консультантом кабінету керівника Офісу президента України Олегом Гавришем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY