detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
22.01.2023 00:15
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 січня 2023 року
Трагедія в Броварах, резолюція Європарламенту щодо створення трибуналу для Росії, «Таллінська декларація», «Рамштайн»-8, «панцирі» на московських дахах.

У ранковому слоті каналу іномовлення воєнний експерт Владислав Селезньов спростовував заяви росіян щодо взяття Бахмута.

Доцент кафедри міжнародного права Київського національного університету Захар Тропін коментував ухвалену Європарламентом 19 січня резолюцію на підтримку створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у злочині агресії проти України.

Незалежна експертка з ядерної безпеки Ольга Кошарна висловила думку, що внаслідок розширення присутності в Україні МАГАТЕ побільшало піару, але не реальної користі.

Керівник німецької громадської організації Austausch e. V. Штефан Мелле говорив про очікування від зустрічі у форматі «Рамштайн», яка того дня відбувалася в Німеччині, а радник голови Офісу президента України Сергій Лещенко — про звернення президента Володимира Зеленського до учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі, в якому Зеленський закликав союзників надати Україні необхідне озброєння.

У слоті каналу «Інтер» про трагедію в Броварах, де, зачепивши дитсадок, впав вертоліт Державної служби з питань надзвичайних ситуацій, говорили зокрема радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов і речниця поліції Київщини Ірина Прянишникова.

Британський журналіст і дипломат Богдан Нагайло коментував зокрема підписання міністрами оборони дев'яти країн Європи «Таллінської декларації» із зобов'язанням і надалі надавати Україні військову допомогу. За словами журналіста, країни Таллінської коаліції змушують Німеччину задуматися, чому вона не з ними, адже для Німеччини нехарактерно лишатися ізольованою.

Член команди Олексія Навального, журналіст Дмитро Низовцев коментував повідомлення про встановлення на дахах будівель у Москві систем протиповітряної оборони, зокрема комплексу «Панцир-С1». Також Низовцев розповідав про кампанію на підтримку Олексія Навального, яку планують розгорнути до другої річниці його арешту.

Російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми Геннадій Гудков говорив про підготовку Кремля до нової хвилі мобілізації, зазначив, що через «Панцирі» на будівлях у Москві панікує не населення, а влада, заперечив дані опитувань, згідно з якими переважна більшість росіян підтримують «спеціальну військову операцію», як Кремль називає війну в Україні: «Це все одно, що в концтаборі проводити опитування, чи задоволені в'язні режимом і керівництвом»”.  Гудков також порівняв російське сьогодення зі зображеним у пісні Володимира Висоцького «Канатчикова дача»: «Пам'ятаєте рядки “...И тогда главврач Маргулис телевизор запретил”? Тільки зараз в Росії забороняють не телевізор, а інтернет».

У денному слоті каналу іномовлення головною темою було засідання Контактної групи з оборони України («Рамштайн»-8). Чи дадуть Україні довгоочікувані танки, а якщо не дадуть, то чому, розмірковували політкоментатор Володимир Фесенко і керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Обговорення переривалося на час трансляції підсумкового брифінгу міністра оборони США Ллойда Остіна та голови об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі.

Також в етері показали інтерв'ю виконавчого директора Національної асоціації дорожників Олега Вариводи на тему відновлення України.

На завершення дня правозахисник, президент Громадського фонду «Ліберті» Галим Агелеуов розповів, що змінилося в Казахстані за рік після «кривавого січня».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY