detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
20.01.2023 21:52
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 січня 2023 року
Підсумки Давоса та надії на «Рамштайн», трагедія в Броварах, десятий пакет антиросійських санкцій, репресії і вербування в'язнів, судилище над Тихановською.

У ранковому слоті каналу іномовлення експерт Центру оборонних стратегій Андрій Риженко назвав економічний форум у Давосі «каталізатором ухвалення рішень у Рамштайні».

Воєнний експерт Ян Матвєєв розвінчав міф, що «росіяни своїх не кидають». Також Матвеєв сказав, що з родичами військових, які загинули в Україні, в Росії спілкуються мовою не співчуття, а залякування.

Голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський поділився очікуваннями від десятого пакету антиросійських санкцій Євросоюзу. На його думку, до десятого пакету мають увійти обмеження у сфері ядерної енергетики, відключення ще більшої кількості банків від системи SWIFT, зниження стелі цін на нафту, санкції проти Білорусі.

У слоті телеканалу «Інтер» ексміністр енергетики Іван Плачков звернув увагу, що Росія погрожувала заморозити всю Європу, натомість зараз має великі проблеми з опаленням у своїх віддалених регіонах, адже її енергетична система була орієнтована лише на експорт і не модернізована для власних споживачів.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров підтвердив інформацію, що кримських в'язнів намагаються вербувати на війну, застосовуючи до них тортури.

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко погодився з тезою Володимира Зеленського, що головна причина падіння гелікоптера в Броварах — війна Росії проти України.

За словами письменника Михайла Шейтельмана, виступ Путіна у Петербурзі до річниці зняття блокади Ленінграда була дуже схожа на фейк, навіть російські телеграм-пропагандисти визнають, що виступала людина, «не дуже схожа на Путіна».

Громадська діячка Ельвіра Віхарєва прокоментувала намагання Держдуми Росії дозволити конфіскацію майна тих, хто не догодив кремлівському режиму.

Авіаційний експерт Валерій Романенко вважає, що трагедію у Броварах мусить розслідувати спеціально створена комісія, до якої можуть увійти французькі експерти, адже вертоліт, який розбився, виробила французька компанія. Чимало інформації дасть також розшифровка «чорних скриньок».

У вечірньому слоті каналу іномовлення експерт-міжнародник Богдан Ференс говорив про важливість особистих візитів європейських політиків до України під час війни на прикладі голови Євроради Шарля Мішеля.

Голова центру «Доктрина» Ярослав Божко наголосив, що Україна надсилає чіткий сигнал західним партнерам щодо того, що саме їй потрібно для перемоги у війні.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська прокоментувала судилище, яке почалося проти неї та соратників у Мінську: «Лукашенко боїться всіх білорусів».

Незалежний журналіст українського походження Костянтин Скоркін, який останні роки жив у Росії, вважає, що путінський режим зараз у своїй найбільшій кризі і втомлює молоде покоління росіян, яким невідоме життя «без Путіна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY