detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
20.01.2023 01:53
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 січня 2023 року
Трагедія в Броварах, викрадення окупантами українських дітей, форум у Давосі, зустріч Залужного і Міллі в Польщі.

У ранковому слоті каналу іномовлення експертка регіонального Центру прав людини Катерина Рашевська говорила про депортацію українців до Росії і проблеми з їх поверненням на Батьківщину.

Науковий співробітник Atlantic Council Пітер Дікінсон порівнював двох прем'єрів Великої Британії — Бориса Джонсона і Ріші Сунака. За словами Дікінсона, їх об'єднує готовність допомагати Україні.

Про падіння в Броварах гвинтокрила Державної служби з надзвичайних ситуацій, на борту якого було керівництво Міністерства внутрішніх справ, ведучі повідомили о дев'ятій ранку, однак говорити про трагедію почали лише об одинадцятій. Було включення кореспондента каналу з місця події і трансляція брифінгу заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка і Головного управління Національної поліції Андрія Нєбитова.

У слоті каналу «Інтер» виконавчий директор Української Гельсінської спілки Олександр Павліченко говорив про воєнні злочини росіян, про те, що може розповісти «вагнерівець»-утікач Андрій Медведєв, який просить політичного притулку в Норвегії, а також про викрадення окупантами українських дітей, адже, як зазначила на Всесвітньому економічному форумі в Давосі радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, з початку повномасштабного вторгнення російська армія вкрала майже 14 тисяч українських дітей, а повернути в Україну поки що вдалося лише 125 із них.

Воєнний експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак коментував зустріч головнокомандувача української армії Валерія Залужного із головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі в Польщі.

Народна депутатка, голова делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева розповідала, як на форумі в Давосі висловлюють підтримку Україні, зокрема обіцяючи надати озброєння. У наступному слоті на цю ж тему, а також про виступ на форумі першої леді України Олени Зеленської говорив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.  

Російський політолог Дмитро Орєшкін говорив про наступні президентські вибори в Росії, які пройдуть, за його висловом, в «електоральних султанатах», і результати яких будуть дуже далекими від справжньої думки виборців. Сподіватися, що Путіна можна позбавити влади засобами демократії, пізно, вважає Орєшкін, Путін давно знищив державні інститути, які мають забезпечувати дію демократичних механізмів.

Генеральний директор компанії «Нафтагазбудінформатика» Леонід Уніговський розповів, як Євросоюз дав відсіч газовому шантажу Путіна.

Було також інтерв'ю англійською мовою Ксенії Смирновій професора економіки Університету Індіани доктора Майкла Алексєєва — про економічні очікування від нового року тощо.

У вечірньому слоті каналу іномовлення тема падіння в Броварах гвинтокрила, внаслідок чого загинули або постраждали близько сорока людей, серед яких багато дітей, стала основною. Офіційну інформацію надала речниця Національної поліції України Мар'яна Рева, про це в різних аспектах говорили також авіаційний експерт Валерій Романенко, політкоментатор Володимир Фесенко, експерт із питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце

Прессекретар «ОВД-інфо» Марія Кузнецова розповіла про затримання поліцією біля пам'ятника Лесі Українці в Москві людей, які приносили квіти на знак вшанування пам'яті загиблих унаслідок ворожого ракетного удару по багатоповерхівці в Дніпрі.

Колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов аналізував промову Путіна, виголошену до річниці прориву блокади Ленінграда. «Маніпуляція з нацистами сьогодні вже не працює», — констатував Пономарьов.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY