detector.media
Гала Скляревська
«Детектор медіа»
19.01.2023 12:23
«Я не коментую брєдні з телеграм-каналів», — Кирило Тимошенко про чутки про свою відставку
«Я не коментую брєдні з телеграм-каналів», — Кирило Тимошенко про чутки про свою відставку
Раніше на кадрові зміни в Офісі президента натякали нардеп Ярослав Железняк та видання «Бабель»

Кирило Тимошенко заявив, що не коментуватиме чутки про своє звільнення. Та назвав їх «брєднями з телеграм-каналів». Так заступник керівника Офісу президента відповів на запитання «Детектора медіа» із приводу його можливої відставки або переходу на іншу посаду. 

Нагадаємо, що напередодні 18 січня в мережі почали ширитися чутки про «кадрові рішення» та «великі новини» в Офісі президента. Зокрема, про них писав Ярослав Железняк, народний депутат від партії «Голос». 

Видання «Бабель», із посиланням на співрозмовників у парламенті, повідомляло, що «Саме Тимошенко — кандидат на звільнення з Офісу. За що — поки невідомо, але звільнення може відбутися вже скоро». 

Кирило Тимошенко був призначений заступником голови Офісу президента України (тоді Адміністрації президента України) 21 травня 2019 року, у сферу його відповідальності входила інформаційна політика.  З 2020 року Тимошенко опікувався регіональною політикою, зокрема, «Великим будівництвом» — однією з наймасштабніших ініціатив президента Володимира Зеленського.

За даними видання Bihus.info, Кирило Тимошенко також пов'язаний з  колишніми й теперішніми власники продакшн-компанії «Кінокіт», яка виробляє контент (зокрема ефірні блоки спільного телемарафону «Єдині новини») для парламентського телеканалу «Рада». Директор «Кінокіт» Сергій Самойленко заперечував вплив Кирила Тимошенка на компанію.

До роботи в команді Володимира Зеленського Тимошенко був помічником-консультантом на громадських засадах позафракційного народного депутата Андрія Денисенка. 

У 2016 році Тимошенко заснував одну з найбільших в Україні агенцій GoodMedia,  до березня 2020 року він був також її власником, зараз компанія належить дружині, Альоні Тимошенко. Однак до вересня 2021 року Кирило Тимошенко значився на сайті GoodMedia як CEO.

Агенція, зокрема, виробляла відеорекламу про досягнення уряду Володимира Гройсмана, ролики на замовлення Міністерства інформаційної політики, фільм «Битва за Дніпро» про роль команди Ігоря Коломойського в подіях 2014 року, посткарди для країн-учасниць «Євробачення» тощо. 

Також цей продакшн знімав телефільм «5 днів з Кононенком» про народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка, який показали 5 канал і Прямий канал.

Серед відомих робіт Кирила Тимошенка — відеоролик Володимира Зеленського на стадіоні з викликом Петра Порошенка на дебати. Також він відповідав за інавгурацію новообраного президента, а раніше – за інавгурацію Порошенка.

У 2021 році видання «Бабель» повідомило, що компанія GoodMedia отримала кілька мільйонів гривень від крупних бізнесменів за їхню представленість на форумі «Україна 30». У тому числі від структур Ріната Ахметова, Андрія Веревського, Олександра Гереги та інших. Ініціатором форуму був президент Володимир Зеленський. 

Кирило Тимошенко заявив, що не вбачає будь-яких порушень у причетності компанії його дружини до організації президентських форумів «Україна 30».

Компанія GoodMedia також займалась створенням піар-фільму про святкування Дня Незалежності «30 років незалежності. За лаштунками». Його поява в етері загальнонаціональних українських телеканалів викликала критику медіаспільноти через підозри у тому, що фільм був примусово нав'язаний каналам Офісом президента.  

У жовтні 2021 року НАЗК розпочало перевірку щодо конфлікту інтересів  через діяльність компанії GoodMedia. 

Читайте також: 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY