detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.01.2023 12:40
Правоохоронці розглядають усі можливі версії падіння гвинтокрила у Броварах. Очевидців просять звертатись до поліції
Правоохоронці розглядають усі можливі версії падіння гвинтокрила у Броварах. Очевидців просять звертатись до поліції
Голова поліції Київщини: Обов’язково приїдемо до вас і запишемо все, що ви бачили. Про причини падіння можна буде казати лише після відповідних експертиз.

Правоохоронці розглядають усі можливі версії аварії гвинтокрила у Броварах, у якому загинуло керівництво МВС. Очевидців трагедії просять звертатися до поліції та надати свідчення для з’ясування причин катастрофи.

Генпрокурор Андрій Костін повідомив, що правоохоронці розглядають усі можливі версії аварії гвинтокрила. Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування доручено слідчим СБУ, генпрокурор взяв слідство під особистий контроль.

Керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов на брифінгу біля місця події в етері телемарафону заявив, що Національна поліція просить свідків трагедії надати свідчення, які є важливими для з’ясування причин падіння гвинтокрила.

Для цього він просить звертатися до Національної поліції на лінію 102 або до місцевих поліцейських.

«Обов’язково приїдемо до вас і запишемо все те, що ви бачили. Це дуже важливо для об’єктивного всебічного розслідування», – сказав Нєбитов.

Він наголосив, що про причини падіння гелікоптера можна буде казати лише після проведення відповідних експертиз.

«Зарано робити висновки. Зараз розпочато кримінальне провадження, слідчі СБУ і Національної поліції і ДБР будуть працювати. Можу сказати одне: буде дуже великий об’єм слідчих дій, щоб з’ясувати всі обставини», – сказав він.

Як повідомили у пресцентрі ДСНС, вертоліт ЕС-225, з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей, неодноразово залучали до транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій.

«Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225», - стверджують у ДСНС. 

Зранку 18 січня у Броварах біля Києва упав гвинтокрил. В результаті падіння загинуло 17 осіб, серед них вище керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Гвинтокрил упав поруч із дитячим садком та житловим будинком. За попередньою інформацією серед загиблих 2 дітей. У лікарнях перебувають 22 особи, 10 з яких — діти.

Фото: Магнолія-ТВ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY