detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
17.01.2023 12:01
Bloomberg підрахував, скільки різних видів озброєння передали Україні з початку повномасштабної війни
Bloomberg підрахував, скільки різних видів озброєння передали Україні з початку повномасштабної війни
Агентство посилається на дані військового аналітичного сайту Oryx. Дані є приблизними — можуть включати зброю обіцяну, але ще не доставлену і не враховувати зброю доставлену, але не оприлюднену.

Агентство Bloomberg, посилаючись на дані нідерландського сайту оборонної аналітики та дослідження військових дій Oryx, підрахувало, скільки і яку зброю західні партнери вже передали чи пообіцяли надати Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Агентство уточнює, що наведені цифри є приблизними і не можуть бути ними незалежно перевірені. Вони можуть включати одиниці зброї обіцяні, але не доставлені, а натомість не враховувати зброю доставлену, але не оприлюднену.

Танки: 

Бронетехніка/бойові машини піхоти: 

Бронетранспортери: 

Транспортні засоби з посиленим протимінним захистом:

Bloomberg пояснює, що ці машини схожі на БТР, але спеціально розроблені з нахиленим корпусом для захисту екіпажу від мін і саморобних вибухових пристроїв.

Мобільні машини піхоти: 

Артилерія: 

Реактивні системи залпового вогню:

Протиповітряні системи: 

Літаки: 

Ракети дальнього радіусу дії: 

Bloomberg підкреслює, що жодна країна наразі не погодилась надати ракетні системи великої дальності ATACMS, які можуть вражати цілі на значно більших відстанях, ніж HIMARS.

Деякі західні посадовці висловили занепокоєння щодо надання українцям зброї, яка здатна завдавати ударів по цілях в глибині Росії, оскільки це може призвести до прямої конфронтації з РФ.

Інша зброя: 

За словами агентства, до інших видів озброєння відносяться ракети, які можуть бути використані проти ворожих радарів, кораблів і надводних цілей, а також засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні водні судна, радіолокаційне обладнання та інші системи.

Раніше журналісти The New York Times опублікували розслідування злочинів російської армії у Бучі. Вивчення матеріалів тривало  вісім місяців, авторами виступили вісім медійників.

Фото: Lockheed Martin / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY