detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
17.01.2023 10:31
«Крим все одно наш, *ля. Все решта теж наше, *ля». «Важные истории» поговорили з російськими військовими, відповідальними за ракетний удар по Дніпру
«Крим все одно наш, *ля. Все решта теж наше, *ля». «Важные истории» поговорили з російськими військовими, відповідальними за ракетний удар по Дніпру
Російські військові, які можуть бути відповідальними за трагедію, що сталася у Дніпрі 14 січня, вдають, ніби вони не мають стосунку до армії РФ.

Журналісти російського видання «Важные истории» поговорили з кількома військовими РФ, які, за інформацією СБУ, несуть відповідальність за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі, що стався 14 січня. Про це повідомило видання Liga.net.

Один із тих, кому змогли додзвонитися російські журналісти, — 44-річний начальник штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Дмитро Голенков. «Що, я, *лядь, на кнопку тиснув?! Чи в цьому літаку сидів?! Що ви хочете?», — відреагував на питання журналістки про свою участь у ракетному обстрілі цивільного об’єкту у Дніпрі російський військовий.  

⚡️Дозвонились обвиняемым в ракетных ударах по Днепру. Просто почитайте их ответы.https://t.co/uik3wlDTXh pic.twitter.com/946w2sv2av

— Важные истории (@istories_media) January 16, 2023

37-річний штурман 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку Дінар Назиров заявив, що він «лісничий». «Не ходіть у моєму лісі і не лякайте білок», — порадив він та кинув слухавку. 

35-річний командир авіаційного загону 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку майор Олексій Іваненко, який також може бути причетним до ракетного удару по дніпровській багатоповерхівці, у телефонній розмові із «Важными историями», сказав, що не знає, що відбулося у Дніпрі, оскільки не стежить за новинами. «Я звільнився з армії три роки тому після того, як мені пробили голову. Вийшов на пенсію, займаюсь асенізацією», — відповів Іваненко. На питання про те, що він думає про війну Росії в Україні, військовий сказав, що не має своє думки, бо «нема чим думати».

Нагадаємо, 14 січня ракетного удару росіян зазнав 9-поверховий житловий будинок у Дніпрі. Внаслідок влучання цілий район міста було знеструмлено і відключено від систем життєзабезпечення. Розпочалися аварійно-рятувальні та пошукові роботи. «Рятувальна операція, розбір завалів не закінчиться, поки не будуть знайдені тіла всіх загиблих», – сказав 16 січня заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, який відвідав місце трагедії. Наразі відомо про 40 загиблих. Серед травмованих є декілька тих, хто у важкому стані, серед них — одна дитина. Фактично весь будинок відселений.

Фото: Вікторія Рощина/«Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY