detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
16.01.2023 13:48
НАБУ оголосило підозру Артуру Герасимову. Співголову фракції «ЄС» звинувачують у недекларуванні вілли в Іспанії
НАБУ оголосило підозру Артуру Герасимову. Співголову фракції «ЄС» звинувачують у недекларуванні вілли в Іспанії
Розслідування щодо нардепа НАБУ відкрило ще в червні 2021 року за матеріалами програми «Схеми».

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура  оголосили про підозру в недекларуванні нерухомості в Іспанії народному депутату від «Європейської солідарності» Артуру Герасимову.

У своєму повідомленні НАБУ традиційно не назвало прізвища нардепа, лише зазначило, що розслідування цих фактів розпочали за публікаціями журналістів програми «Схеми».

Однак ще в червні 2021 речниця НАБУ Світлана Оліфіра в коментарі «Схемам» повідомила, що НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірного недекларування вілли в Іспанії проти співголови фракції «Європейської солідарності» Артура Герасимова.

За даними Антикорупційного бюро, депутат не задекларував двоповерхове житло дуплексного типу та паркомісце в провінції Аліканте в Іспанії вартістю 190 тисяч євро (станом на 2013 рік), а також 1,6 тисяч доларів на рахунках в українських банках.

У бюро зазначили, що про підозру нардепу повідомили ще 13 січня. Але оскільки місцеперебування нардепа було невідомо, про підозру йому повідомили в порядку ст. 135 КПК України.

Артур Герасимов у коментарі, переданому «ДМ» пресслужбою «Євросолідарності», заявив, що «інкриміновану» йому квартиру він купив ще у 2013 році до початку своєї політичної кар’єри. За його словами, на той момент він займався бізнесом і купив квартиру на задекларовані від бізнесу доходи, «легальність та достатність яких ні у кого не виникає питань або сумнівів».

Крім того, додав Герасимов, тоді ж у 2013 році він передав квартиру у дар батькам, які нею користувалися. Він заявив, що передача власності в Іспанії, на відміну від України, не потребує зміни даних в реєстрі і наполягає, що не мав вносити цю квартиру в декларацію. Герасимов висловив впевненість, що виграє цю справу у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, нещодавно НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням проти чинного народного депутата України від фракції «Слуга народу» Юрія Камельчука про внесення недостовірних даних до е-декларації. За інформацією ЗМІ, йдеться про представника.

Фото: eurosolidarity.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY