detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.01.2023 16:27
Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів
Президент Зеленський ввів у дію персональні санкції проти Діани Панченко та ще 197 російських пропагандистів
У переліку є дванадцять громадян України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО «Про застосування персональних санкцій проти 198 російських пропагандистів і діячів медіасфери Росії». У списку є дванадцять громадян України. Відповідний указ № 23/2023 оприлюднено на сайті глави держави.

Зокрема, під санкції потрапили росіяни:

У списку також низка громадян України та колишніх українських діячів:

До списку увійшли також четверо громадян Білорусі, серед яких лукашенківський пропагандист Григорій Азарьонок.

Проти осіб, які потрапили до цього переліку, вводять повний пакет персональних санкцій терміном на 10 років. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, нещодавно СБУ відкрила кримінальне провадження щодо ексведучої «каналів Медведчука» Діани Панченко. Провадження йде за статтею про виправдовування збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників.

7 січня президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти 119 поплічників Кремля, серед яких російські пропагандисти, кінодіячі та троє громадян України. Президент у своєму вечірньому зверненні пообіцяв ізолювати від цивілізованого світу прибічників російської агресії.

У жовтні 2022 року Зеленський анонсував розширення міжнародних санкцій проти російських пропагандистів – до повного обмеження діяльності осіб, які виступають на підтримку війни в Україні.

Базовий перелік російських пропагандистів, лідерів думок, артистів увійшов до оновленої дорожньої карти Міжнародної робочої групи Єрмака-Макфола щодо санкцій проти Росії. 

Фото: Діана Панченко / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY