detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
15.01.2023 10:10
Помер український режисер документального кіно Сергій Долбілов
Помер український режисер документального кіно Сергій Долбілов
Сергій Долбілов відомий документальними фільмами на спортивну тематику. Серед героїв його стрічок були брати Кличко, Василь Ломаченко, Андрій Шевченко та інші.

Український режисер документальних спортивних фільмів та журналіст Сергій Долбілов помер на 58 році життя. Про його смерть повідомило видання «Дзеркало тижня» з посиланням на допис дружини покійного Серафіми Панченко.

«"Ніщо так не шкодить людині, як фрагменти власного щастя". 30 років щастя, як один день. Ти завжди будеш зі мною! Ти був найкращим чоловіком, найкращим татом і три дні дідусем. Я завжди любила і пишалася тобою, ти дуже талановитий і добрий! І в своїй професії тобі не було рівних! Дякую, що це було», — написала Панченко.

Сергій Долбілов працював у жанрі документального кіно, з 1996 року режисер знімав фільми про український спорт. Він є автором документальних стрічок про братів Кличків, Василя Ломаченка, Андрія Шевченка, Олександра Усика та інших. 

Долбілов працював на телеканалах «1+1», «Інтер» та «Мегаспорт», був володарем премій «Телетріумф» Української телевізійної академії та лауреатом міжнародних фестивалів спортивного кіно.

Фото: zn.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY