detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.01.2023 14:59
Міністр Ткаченко назвав кроки, які Україна запропонує на «інформаційному Рамштайні»
Міністр Ткаченко назвав кроки, які Україна запропонує на «інформаційному Рамштайні»
Серед них — криміналізація статей проти російських пропагандистів та робота з хайтек-компаніями.

Серед кроків, які Україна запропонує на «інформаційному Рамштайні», є криміналізація статей проти російських пропагандистів та робота з хайтек-компаніями. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив в інтерв'ю «Укрінформу».

«З нових ідей — криміналізація статей проти російських пропагандистів, робота з хайтек-компаніями: із соціальними мережами і ОТТ-платформами. Також це робота з розповсюдження санкцій не лише в країнах ЄС, але й в усьому світі. Зокрема, у країнах так званого “глобального Півдня”, де досі велика присутність російських медіа», — сказав Ткаченко.

За словами міністра, в межах форуму відбудеться координація дій щонайменше ЄС для протидії російським наративам та їхньому розповсюдженню.

Наразі ведуться перемовини з Францією щодо можливості проведення «інформаційного Рамштайну» в Парижі.

«Є певні ініціативи з боку президента Макрона. Тож намагаємося узгодити наші позиції для того, щоб у межах, які будуть обговорені, зробити міжнародний форум або в Парижі, або, якщо буде затримка, у Варшаві», — зазначив очільник Мінкульту.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко виступив із пропозицією «інформаційного Рамштайну» в липні 2022 року. На його думку, Україні потрібен формат інформаційного об'єднання із західними партнерами для координації зусиль і спільної протидії російській пропаганді — на кшталт переговорів міністрів оборони десятків країн світу, які проходять на німецькій військовій базі «Рамштайн». 

Фото: Олександр Ткаченко/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY